Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жълт код за гръмотевични бури и обилни валежи в 5 области днес

Жълт код за гръмотевични бури и обилни валежи в 5 области днес

В 5 области в страната днес е обявен жълт код за гръмотевични бури и обилни валежи, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава "Фокус".

В 5 области в страната днес е обявен жълт код за гръмотевични бури и обилни валежи, сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщава "Фокус".

Областите, за които важи жълтият код са Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска, Пловдивска и Кърджалийска. В тези области след обяд и вечерта се очакват интензивни валежи, силни гръмотевични бури и градушки, които ще продължат и през нощта срещу четвъртък.

В началото на деня ще е слънчево и топло, но после облачността ще започне да се увеличава и следобед на много места ще завали дъжд, който ще бъде придружен от гръмотевични бури.

Над Черноморието днес ще има разкъсана облачност, намаляваща около обяд. Към края на деня ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа до умерен север-северозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от североизток.Максималните температури на въздуха ще са между 24°-27°. Температурата на морската вода ще е 22°-23°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще паднат краткотрайни валежи, придружени от гръмотевици и временно усилване на вятъра.Вечерта и през нощта срещу четвъртък в масивите от Южна България се очакват силни гръмотевични бури и интензивни валежи. Ще духа предимно умерен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра - около 12°.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега