Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жълт, оранжев и червен код в сила днес, МОСВ активира оперативното звено

Жълт, оранжев и червен код в сила днес, МОСВ активира оперативното звено

Опасно ще бъде времето в цялата източна половина на България. Жълт, оранжев и червен код са в сила в различните области в тази част на страната. Заради очакваните обилни валежи Министерството на околната среда и водите активира Оперативното си звено вчера следобяд.

Опасно ще бъде времето в цялата източна половина на България. Жълт, оранжев и червен код са в сила в различните области в тази част на страната. Заради очакваните обилни валежи Министерството на околната среда и водите активира Оперативното си звено вчера следобяд. Ангажираните институции са в режим на мобилизация при евентуални извънредни ситуации.

Най-опасно ще бъде времето в Бургас, където обилните дъждове ще бъдат придружени от силни ветрове. Очакват се сумарни количества на валежите за денонощието до 60-70 л/кв. м, а в крайните южни райони от областта са възможни и по-големи количества. Ще духа силен, по крайбрежието на морето и бурен северен вятър. Южно от Бургас  вълнението на морето може да достигне 5 бала.

"Времето е много опасно. Прогнозирани са изключително интензивни метеорологични явления. Възможни са големи материални щети и нещастни случаи. Следвайте нарежданията и всички съвети на компетентните органи и бъдете готови за извънредни мерки", предупреждават от екоминистерството.

Оранжев код за дъжд и вятър НИМХ – БАН обяви в областите Варна, Шумен, Ямбол и Сливен. Очакват се значителни валежи със сумарни количества за денонощието до 50 л/кв. м. Ще духа силен северен вятър.

Жълт код е обявен за областите Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Хасково и Стара Загора. Очакват се значителни валежи със сумарни количества за денонощието 15-30 л/кв. м. Ще духа силен северен вятър. Жълт код, но за вятър, е обявен и в Кърджалийска област.

Днес валежи се очакват в по-голямата част от страната. Температурите ще достигнат между 10 и 14 градуса. Повишението ще започне още утре, когато преваляванията ще намалеят или спрат. Сухо, но облачно време, с температури от 16 до 20 градуса ни очакват в четвъртък.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега