Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Проучване: 74% от нашенци одобряват действията на правителството срещу коронавируса

Проучване: 74% от нашенци одобряват действията на правителството срещу коронавируса

Масовото мнение на българите (87%) е, че на фона на другите страни България се справя сравнително успешно.

74% от нашенци одобряват действията на правителството срещу коронавируса. Това показва експресен телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен сред 1000 пълнолетни българи между 20 и 23 март.

66% от допитаните смятат, че мерките за борба с разпространението на Covid-19 са достатъчни. 17 на сто са тези, които смятат, че рестрикциите са прекалени, докато 15 на сто ги считат за недостатъчни. Масовото мнение на  българите (87%) е, че на фона на другите страни България се справя сравнително успешно.

С най-голямо доверие се ползва Министерството на образованието, чиито действия се одобряват от 86% от участниците в допитването. 83 на сто е подкрепата към Министерството на здравеопазването, а 80 на сто е одобрението, с което се ползва МВР. Лекарите са получили подкрепата на 91% от участниците в сондажа, а учителите - 87% от доверието.

Генерал Мутафчийски - началникът на оперативния щаб е най-одобрявания от населението лидер в борбата с коронавируса. Подкрепата към него е 89% срещу 10% неодобрение. Следва премиерът Бойко Борисов със 73% одобрение срещу 21% неодобрение. На трето място се нарежда вицепремиерът Томислав Дончев, който се радва на подкрепата на 54% от допитаните. Неодобрението към него е 18%.

Повече от една пета от българите искрено смятат, че настоящата епидемия е едно от най-страшните неща, сполитали човечеството. Това преувеличение е свързано пряко с факта, че над една трета от българите смятат за реална опасността да умрат от коронавирус, сочат още данните на „Галъп интернешънъл“.

Твърде голяма част от българите (64%) са на мнение, че коронавирусът не е естествен, а е лабораторно създаден. И пак приблизително толкова (66%) смятат, че в най-скоро време човечеството ще има лекарство против вируса.

Практически всички твърдят, че си мият по-често ръцете, 80% ползват дезинфектанти, 90% са ограничили личните си гостувания, а 5% се борят с епидемията с предпазни маски.

В масовата психика възникват тревоги за икономическите последици от епидемията – хората се опасяват, че:

Ще загубят работа – 20%
Няма да могат да си плащат кредитите – 29%
Няма да могат да покриват битовите сметки – 38%

Към това се добавя твърдението на 3% от анкетираните, че вече са загубили работа!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега