Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: България е за диалог между ЕС и Турция, който разрешава проблеми

Борисов: България е за диалог между ЕС и Турция, който разрешава проблеми

Предстои сериозен дебат за бъдещето на Европейския съюз в светлината на Брекзит, но страната ни ще положи усилия за възстановяване на добрия тон и отношенията на партньорство между Турция и страните от ЕС, посочи министър-председателят Бойко Борисов на среща с президента на Република Турция Реджеп Тайип Ердоган. Двамата обсъдиха приоритетите на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз.

Предстои сериозен дебат за бъдещето на Европейскиясъюз в светлината на Брекзит, но страната ни ще положи усилия за възстановяванена добрия тон и отношенията на партньорство между Турция и страните от ЕС,посочи министър-председателят Бойко Борисов на среща с президента на РепубликаТурция Реджеп Тайип Ердоган. Двамата обсъдиха приоритетите на Българскотопредседателство на Съвета на Европейския съюз.

Премиерът Бойко Борисовподчерта, че България е заинтересована от нормализирането на диалога междуАнкара и Брюксел и ще се опита да допринесе за постигане на разбирателство,което разрешава, а не създава проблеми.Борисов и Ердоган, които разговаряха след официалнатацеремония по откриването на реставрираната българска църква „Св. Стефан“ вИстанбул, оцениха високо положителната динамика между двете страни, както иприносът на Турция за овладяване на мигрантския натиск по българската граница икъм Европа. Подчертано беше, че активизирането на двустранните контакти наполитическо и експертно равнище през последните месеци е стимулирало развитиетона отношенията във важни за България и Турция области като земеделието,транспорта, енергетиката.

Премиерът Бойко Борисов благодари на президентаЕрдоган за личната му ангажираност и за усилията на турската държава за възстановяванетона храма. Той посочи, че днешното събитие е не просто доказателство засътрудничество между страните ни и толерантността между религиите, но и пример,че разбирателството и мирът са пътят за постигане на напредък по всичкивъпроси.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега