Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов резна лентата на новата болница в "Меден рудник"

Закани се да не прави предизборна кампания догодина
Борисов резна лентата на новата болница в "Меден рудник"

„Над 250 милиона лева са дадени в Бургас по проекти. Всъщност ние предизборна кампания няма да правим, тъй като всеки ден показваме това, което сме направили”. Това заяви по време на откриването на новата болница в „Меден рудник” премиерът Бойко Борисов.

„Над 250 милиона лева са дадени в Бургас по проекти. Всъщност ние предизборна кампания няма да правим, тъй като всеки ден показваме това, което сме направили”. Това заяви по време на откриването на новата болница в „Меден рудник” премиерът Бойко Борисов. Той допълни, че проектът за болницата е финансиран с 15 милиона лева от Българската банка за международно развитие, която е 100% държавна и да благодари на лекарите за това, че са решили да направят това здравно заведение.

Борисов бе придружен от здравния министър Десислава Атанасова, кмета на Бургас Димитър Николов и собственикът на здравното заведение д-р Пенко Пенков, които заедно прерязаха лентата на ,„МБАЛ „Черноморска – Бургас” и общински Медицински център 3.

„Изключително ми е приятно да съм тук и да отбележа, че Бургас е не само най-добрия град за живеене, но и най-инициативния град с най-инициативния кмет! Тук за първи път в България и за първи път в здравеопазването се случва подобно публично - частно партньорство – общината и частните инвеститори да направят най-добрата инвестиция, тази в здравето на хората”, каза здравният министър Десислава Атанасова.

Кметът Димитър Николов припомни, че точно презди година и 10 месеца, когато е стартиларо строителството е имало много остри реакции от страна на жителите на комплекса, които са мислели, че ще бъдат изграждани жилищни кооперации.

„Основната задача на ръководството на община Бургас беше в най-големия жилищен комплекс да има най-модерното здравно заведение и сега вече е факт. Защото бяха много жалбите за липсата на качествено здравеопазване и затова, че трява да се пътува дълго време и жителите да се стичат в здравните заведения в центъра на града. Сега със своите 18 отделения тук ще има най-високо и най-добро здравеопазване и най-добре подготвени лекари и съм сигурен, че ще се раждат стотици хиляди наши, бургаски деца. Искам специално да благодаря на правителството в лицето на министър-председателя, че подкрепи този проект и на министъра на здравеопазването, че повярваха в нас, защото това е един нов уникален проект по модел публично – частно партньорство”, каза още Димитър Николов.

На събитието присъстваха още министърът на МРРБ – Лиляна Павлова, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията - Ивайло Московски, народни представители, общински съветници, кметове на черноморски обищини и дипломати.

МБАЛ „Черноморска – Бургас е изградена е чрез  публично-частно партньорство между община Бургас и МБАЛ „Д-р Пенкови” ООД.  

След реализацията на най-модерния до момента в бургаското здравеопазване проект са открити над 300 работни места. Привлечени са 60 от най-високо квалифицираните и мотивирани специалисти от всички университетски центорове на страната в отделенията по „Акушерство и гинекология”, „Неонатология”, "Обща хирургия", "Гръдна хирургия", „Ортопедия и травматология”, УНГ, „Неврохирургия”, „Кардиология”, „Инвазивна  кардиология”, „Гастроентерология и пневмология”, „ОАИЛ”, „Неврология”, „Лицево-челюстна хирургия”, „Урология”,„Клинична патология”, „Кардиохирургия”, „Хемодиализа”, „Образната диагностика”, и лабораторията за микробиология и вирусология.

Снимки от събитието ще откриете на официалната ни Фейсбук страница!

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега