Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Въведоха лятно меню в детските градини на Бургас

Въведоха лятно меню в детските градини на Бургас

През летния сезон децата получават по-големи количества течности, плодове и зеленчуци.

И тази година храненето в бургаските детски градини преминава в летен режим по време на най-горещите месеци. Вчера специалисти от сферата на образованието координираха изпълнението на тази задача на оперативка в Общината.

С повишаване на температурите се въвеждат мерки за безопасност в храненето на децата. Лятото е сезонът на стомашно-чревните инфекции, а топлото време благоприятства по-бързото разваляне на храната при неправилно съхранение.

В тази връзка е засилен контролът по доставките и съхранението на хранителните продукти в бургаските детски градини. Засилена е дезинфекцията на посудата и личната хигиена на персонала, която е от изключителна важност за предотвратяване разпространението на болестотворни микроорганизми.

През летния сезон децата получават по-големи количества течности. Постоянно им се дава айрян, тараторът е включен в менюто почти ежедневно. Децата получават свежи сезонни салати. Пресните плодове също са според сезона. В 10 часа малчуганите похапват плод, в обедния десерт също, но различен от сутрешния.

През последните няколко години Община Бургас извършва редица положителни промени в хранителния модел на децата. Това се прави с цел намаляване риска от хранителни дефицити и хронични заболявания, свързани с храненето.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега