Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В Бургас обстановката е спокойна

В Бургас обстановката е спокойна

През нощта в Бургас са се изляли 25 литра дъжд на квадратен метър. Няма причинени сериозни щети по инфраструктурата, няма бедстващи хора. Във всички населени места има електричество. До дежурните в Общината са отправени десетина сигнала, на които е реагирано веднага.

През нощта в Бургас са се изляли 25 литра дъжд на квадратен метър. Няма причинени сериозни щети по инфраструктурата, няма бедстващи хора. Във всички населени места има електричество. До дежурните в Общината са отправени десетина сигнала, на които е реагирано веднага.

По искане на жителите от квартал Лозово, като превантивна мярка, в 18.30 часа вчера са раздадени чували с пясък. Кризисният щаб беше в готовност през цялата вечер. В 05.30 часа сутринта екип от общинската дирекция УКОРС направи обход по всички горещи точки, с цел предотвратяване нанасянето на щети от проливния дъжд.

Притеснително, но под контрол е положението единствено при подлез СОМАТ, който е затворен до изтичане на високите води, както и при пътния участък към боровата горичка в зона Д на к-с "Меден рудник". От общината съветват гражданите да бъдат внимателни и да избягват придвижването в тези райони.

Следи се нивото на езерото Вая. Има съвсем леко покачване, но към момента няма опасност от преливане.

След обилните валежи дърветата са се просмукали с вода и съществува реална опасност от падане, тъй като се очаква и силен вятър. На лице е и нов инцидент от този тип, но за щастие пострадали няма.

Дърво е паднало близо до икономическия техникум и е имало реална опасност то да нарани или убие човек. Община Бургас постоянно прави опити за премахване на старите опасни дървета, най-вече в централна градска част. За съжаление, всяка нейна заповед за отсичане се обжалва в съда, което блокира нейните добри намерения и създава предпоставки за нови трагедии.

Община Бургас отново призовава бургазлии да бъдат изключително внимателни днес и утре! С повишено внимание се придвижвайте по улиците "Батенберг", "Асен Златаров", "Самуил" и всички други в централна градска част! 

Напомняме ви, че при извънредни ситуации можете да подават сигнали на телефон 112 или на дежурните в Общината: 056/907 218.

Кметът Димитър Николов изказва искрени съболезнования от свое име и от името на всички бургазлии към семействата на загиналите хора във Варна и Добрич. Още снощи той разговаря с колегата си Иван Портних и заяви готовност Бургас да помогне с каквото може при възстановяването след потопа.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега