Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

4 души са станали жертва на мотоциклетисти в Бургаско през 2012-a

4 души са станали жертва на мотоциклетисти в Бургаско през 2012-a

През изминалата година по вина на мотоциклетисти са станали 25 тежки катастрофи с 4 загинали и 28 ранени в Бургаско. По вина на мотопедисти са станали 6 тежки катастрофи и са ранени 7 души, съобщават от ОДМВР-Бургас.

През изминалата година по вина на мотоциклетисти са станали  25 тежки катастрофи с  4 загинали  и 28 ранени в Бургаско.  По вина на мотопедисти  са станали  6 тежки катастрофи и са ранени 7 души, съобщават от ОДМВР-Бургас.

Основните причини за катастрофи са - несъобразена скорост, неспазване предимство, неправилно изпреварване, неспазване на безопасна дистанция, навлизане в лентата за насрещно движение, употреба на алкохол, употреба на друго упойващо вещество.  Ето и какво съветват ит полицията:

"Известно е, че управлението и возенето на мотоциклет или мотопед са несравнимо  по-рискови от това на  автомобили. Водачите и пътниците не са защитени и всяко падане или удар в друг автомобил или крайпътно препятствие води до изключително тежки последици, дори когато скоростта не е голяма.

Не се поддавайте на изкушенията на адреналина от високите скорости. Изберете уравновесен, не агресивен стил на управление на мотоциклета, без множество резки ускорения, слаломиране и рязко спиране. По-добре се движете със скоростта на автомобилния поток, на по-голяма дистанция, която ви осигурява място и време за реагиране при непредвидена ситуация. Не се състезавайте с другите и не се поддавайте на „покани” от ваши колеги на пътя за надбягване. Това би довело до екстремен риск от произшествие.

Помнете, че най-голямата победа на пътя е да пристигнеш невредим с този, когото возиш, от точка „А” до точка „Б”. Не се опитвайте да поставяте „рекорди” - примерно, че сте изминали дистанцията  от София за Бургас за  два часа и половина! Това е напълно безсмислено и опасно. Няма да получите и специална награда за подвига. Най-опасни за пътни злополуки са улиците в населените места.

Застраховайте се с намалена скорост - в рамките на разрешената, а на конфликтни места - и по-малка. Опасностите в селищата са на всяка крачка: разсеян и /или бавен недовиждащ възрастен човек, който излиза неочаквано на платното; внезапно втурващи се  на улицата играещи деца; майки с колички; невнимателен или неправоспособен водач, който в последния момент ще ви затвори пътя, отнемайки предимство; нарушител, който навлиза в кръстовището при червен сигнал на светофара;  шофьор, най често възрастен,  който не  наблюдава огледалата за обратно виждане и започва завой наляво или в обратна посока без да е забелязал приближаващия отзад мотоциклетист /мотопедист/; внезапно появило се  дете - на велосипед, ролкови кънки, скейтборд, куче и много други  опасности.

При висока скорост не можете да реагирате  и да предотвратите удар и падане. Помнете, че пешеходците и велосипедистите, особено децата и възрастните, не могат да преценяват реално скоростта на приближаващия мотоциклет /мотопед/, времето за което би пристигнал до конфликтната точка и възможностите на мотоциклетиста да маневрира или спре! Това е още една причина да сте много предпазливи и да намалявате значително скоростта при забелязване на такива участници в движението, които могат внезапно да излязат на платното. 

Движете се с такава скорост, която да  ви осигури спокойно, сигурно управление, което не налага рязко използване на спирачките. По тъмно намалете значително скоростта, тъй като пред вас може да има несигнализирана каруца, трактор, велосипедист без светлоотразители и без светлоотразителна жилетка /което е задължение по Закона за движението по пътищата/, пешеходец без светлоотразителни елементи, в тъмни дрехи. При насрещни фарове, които заслепяват,  вероятността от блъскане  на такива трудно забележими участници в движението е многократно по-голяма. Ще пострадат те и Вие."  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега