Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

62 121 зрелостници на матура по БЕЛ

"Заточеници" на Пейо Яворов е темата на държавния зрелостен изпит
62 121 зрелостници на матура по БЕЛ

Тази сутрин започна държавният зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ) за 12-и клас и националното външно оценяване по предмета в седми клас. От 8.00 ч. е матурата по БЕЛ за 12-и клас, а от 10.00 ч. - националното външно оценяване по предмета в седми клас.

Тази сутрин започна държавният зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ) за 12-и клас и националното външно оценяване по предмета в седми клас.От 8.00 ч. е матурата по БЕЛ за 12-и клас, а от 10.00 ч. - националното външно оценяване по предмета в седми клас.

От всички, подали заявления за участие на матурата по БЕЛ днес, са допуснати 62 121 зрелостници, от които 3581 са от Бургаско. Сред подалите заявление за полагане на матури са и 152-ма зрелостници със специални образователни потребности.Държавните изпити от сесията май-юни ще се състоят в 653 училища. Разпределението на зрелостниците по сгради и зали в съответното населено място ще е на случаен принцип.От малко над 11 милиона възможни комбинации е генериран изпитният тест на държавния зрелостен изпит по БЕЛ  рано сутринта днес в 4.30 ч.

Изпитът се състои от тест от 40 въпроса плюс 41-ви, по който се развива тема върху изучавана творба. Преди броени минути бе изтеглена и темата, по която ще пишат всички, а именно "Заточеници" на Пейо Яворов.

Националното външно оценяване в седми клас по български език и литература започва в 10.00 ч. в 1822 училища, като учениците ще се явяват в училището, в което учат. Те ще се разпределят по зали на случаен принцип. Очаква се да се явят 62 508 ученици.Външното оценяване по БЕЛ за седми клас е от два модула.

Първият от тях е задължителен за всички седмокласници в страната и в него ще има 25 тестови задачи, а във втория модул учениците, които искат да кандидатстват в елитните гимназии, трябва да напишат преразказ по непознат текст с дидактическа задача.

Отново днес в МОМН - от 9.00 до 9.15 ч., ще се изтегли и изпитният вариант /от три възможни/ за изпита по БЕЛ след седми клас, както и за допълнителния модул - за преразказа. Втората задължителна матура за 12-и клас и външното оценяване по математика в седми клас са на 23 май.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега