Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Oранжев код за тревога от наводнение при река Тунджа край Елхово

Oранжев код за тревога от наводнение при река Тунджа край Елхово

Системата за ранно предупреждение от наводнения за водосбора на реките Марица и Тунджа обяви оранжев код за тревога за река Тунджа при Елхово.

Системата за ранно предупреждение от наводнения за водосбора на реките Марица и Тунджа обяви оранжев  код за тревога за река Тунджа при Елхово. Според актуалната информация, постъпила в МОСВ от Системата за прогнозиране на екстремни явления за водосборите на реките Дунав и Марица на базата на European Flood Alert System (EFAS), се очаква преминаване на високи води по река Арда. По-значими повишения на водните нива на притоците й река Върбица и река Крумовица се очакват на 29 и 30 октомври 2012 г.

От своя страна НИМХ обяви червен код за валежи в областите Хасково и Кърджали, където се очакват значителни валежи - над 40-50 л/кв.м, на места в областта над 60-70 л/кв.м. Ще духа силен вятър от юг-югозапад, достигащ скорост 12-15 м/сек и пориви - до 18-20 м/сек. Министерството на околната среда и водите активира 24-часов режим на работа на

Оперативното звено за предотвратяване на опасности от вредното въздействие на водите и изпрати предупреждение до  Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към Министерство на вътрешните работи и областните управители за повишено внимание към сложната метеорологична обстановка в посочените региони – река Тунджа при Елхово, поречието на река Арда и притоците й Върбица и Крумовица и територията на областите Хасково и Кърджали.

Засега няма прогнозни данни за необходимост от предупреждение на съседните ни страни по Конвенцията за опазване на трансграничните водни течения и езера. МОСВ потвърди готовност при евентуална промяна в състоянието на водите, свързана с опасност от вредното им въздействие, да предостави своевременно допълнителна информация.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега