Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Радев от Бургас: Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО

Радев от Бургас: Не намирам основание в момента да има промени в ръководството на НСО

Преди да влезе в аулата на бургаския ВУЗ, президентът Румен Радев говори пред медиите по актуални теми. Той зрази съболезнования към близките на загиналия мъж при катастрофата край Варна, в която участва и автомобил на НСО.

Проф. Ованес  Микенян получи почетния знак на президента Румен Радев, който пристигна в Бургас, за да присъства на честването на 40-тата годишнина на Лаборатория по Математична химия към Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Преди да влезе в аулата на бургаския ВУЗ, президентът Румен Радев говори пред медиите по актуални теми.  Той зрази съболезнования към близките на загиналия мъж при катастрофата край Варна, в която участва и автомобил на НСО.
viber-image-2024-05-17-14-40-09-870 

viber-image-2024-05-17-14-22-07-621

"Кой и как е виновен ще изяснят компетентните органи. Искам да призова още веднъж, че Законът за движението трябва да се спазва, защото той е написан с кръв. Особено трябва да се спазва от политиците, които трябва да дават пример за спазване на Закона", каза президентът. "Никога не съм казвал на моите шофьори да карат по-бързо, те са професионалисти и те преценяват", заяви Радев и допълни, че към момента няма основание да се правят промени в ръководството на НСО.

"Не намирам основание в момента, специално заради този инцидент да има промени, нека компетентните органи да установят реалните причини тогава можем да говорим", каза президентът.
viber-image-2024-05-17-14-41-13-240

viber-image-2024-05-17-14-40-26-934 

"На фона на всички нелепи промени в Конституцията, които бяха извършени, има едно положително нещо - то е че парламентът остава да работи през цялото време и осъществява контрол върху изпълнителната власт. Нито работи, нито осъществява има контрол върху изпълнителната власт, нито парламентът ще заседава, за да актуализира бюджета, така че да се удовлетворят техните законови искания.Видяхме го в случая с основателните претенции на академичната общност. Това, което най-вероятно ще се случи е парламентът да бъде употребен за предизборна трибуна", заяви Радев. Радев коментира и темата с изборите в Република Северна Македония. 

"Винаги съм канил президентите на РСМ да дойдат в България, защото пътят на Северна Македония за Брюксел минава през София. Надявам се политиците в РСМ да са разбрали, че предизборната кампания приключи и ако тяхното деструктивно говорене и поведение прерасне в реални действия, това означава да тласнат своята страна към изолация от ЕС", обясни президентът. Той припомни, че международните договори трябва да се спазват и заяви, че това е казано не само от България и Гърция, но и от ЕС.
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега