България загуби първенството по производство на тикви в ЕС

Автор: "PoligrafF" , от 02.11.2018 0
Тази година на върха е Испания със 115 000 тона.

България загуби първенството си по производство на тикви в Европейския съюз. Тази година нашенци се радват на оскъдна реколта от 20 340 т. За справка, през 2017-а, когато страната ни бе на върха на статистиката на Евростат, произведохме близо 133 тона.

Тази година на върха е Испания със 115 000 тона. В челната тройка влизат още Франция с 96 000 тона и Германия с 92 000 тона. Продукцията на тикви на трите страни се е подобрила, в сравнение с миналата година, когато Испания произведе  97 150 т., Франция - 92 790 т., а Германия - 86 660 т.

Една от основните причини за резкия спад на произведените в страната тикви е промяна в политиката за субсидиране.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

"Артлегория" e дело на Добрин Вътев - председател на Съюза на бургаските…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или