Глобите от КАТ стават двойни в почивните дни?

Автор: "Монитор", от 03.12.2018 0
Промените трябвало да бъдат разгледани до седмица, за да могат да влязат в сила преди началото на коледните и новогодишните празници.

От МВР продължават работата си по съставянето на нов пакет от мерки за борба с проблема с безопасността по пътищата. Сред обмисляните промени са всяко нарушение по празниците, без значение колко е голямо или малко, ще струва по 10 контролни точки на шофьорите. В почивните дни ще се налага и двойна глоба, пише в-к “Монитор”.

Промените би трябвало да бъдат разгледани до седмица, за да могат да влязат в сила преди началото на коледните и новогодишните празници. След това те ще важат за всеки уикенд и за всеки празничен ден. Идеята на промените е да се намалят катастрофите, които стигат своя пик в почивните дни, а загиналите са много повече от тези в делниците.

”Шофьорите трябва да бъдат дисциплинирани. Не искаме да събираме повече пари от глоби, а да научим шофьорите, че не са сами на пътя и че отговарят за безопасността и на останалите участници в движението”, обясняват от Пътна полиция.

От МВР планират още да прибират книжката на всеки, който прави рискови изпреварвания, а за да си я получи отново, да трябва да се явява на нов шофьорски изпит. Санкцията ще се прилага основно на водачи, които изпреварват на двупосочни пътища и най вече на такива, които го правят на завоите.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или