Днес | Политика | Общество | Криминално | Бизнес | Икономика | Туризъм | Здраве и красота | Образование | На скорост | Технологии | Хоби | Спорт | Lifestyle

Езикът на цветята в помощ на кавалерите: Как да изберем букет за Свети Валентин

Автор: "PoligrafF", от 12.02.2019 0
Сигурна формула за успех няма, но винаги можете да използвате посланието на цвета в картичката.

Броени дни ни делят от Деня на влюбените. В навечерието на Свети Валентин, в помощ на кавалерите, на които предстои да изберат подарък и/или букет за избраниците на сърцето си, Ви споделяме езикът на цветята.

На първо място е важно да отбележим, че сигурна формула за успешен букет няма. Най-добре е да се спрете на любимите цветя на получателката, но ако не сте сигурни кои са те, можете винаги да се доверите на установените послания, с които всяка растение се свързва. Те ще стоят чудесно и върху картичката-валентинка, ако не се сетите какво друго да напишете.

Розата е сред най-често подаряваните цветя. В червено тя е символ на неосъзнатата красота, но се смята и за цветето на пламенната любов. Бялата роза пък се асоциира с чистотата, невинността и уважението. Розовият цвят е свързан със щастието, нежността и грацията. Жълта или оранжева роза се подарява в знак на приятелство, а бледо лилавата е символ на любовта от пръв поглед.

Орхидеята е другата “класика в жанра”. Тя също е обяснение в любов и комплимент към красотата на получателката й. В китайската култура това цвете се свързва и с плодовитостта на жената и множеството деца в семейството.

Лалетата пък означават страст и пламенна любов, особено тези, обагрени в червено. Жълтите пък са символ на лъчезарността и светлината, доброто настроение и добротата. Пъстрите се смята, че правят комплимент за красивите очи на получателката, а в тъмни и наситени цветове лалетата означават слава и прослава.

Макар у нас карамфилът да се смята най-вече за цвете за погребение, на езика на цветята той е символ на любовта. В червено говори за обожание, а в розово за незабравима любов. Белите карамфили са символ на невинността, чистата любов и късмета.

На пазара вече се появяват и пролетни цветя, които също са подходящ подарък за Свети Валентин. Зюмбюлите се свързват с дълготрайната и устойчива обич, здравата връзка и плодовитостта. Букет от нарциси означава уважение и висока оценка за получателя.  

Лилиите говорят за красота, а момината сълза е символ на сладостта, младежката любов и първите трепети. Пищните божури означават щастлив семеен живот. Ирисът е символ на добрите новини и е универсално цвете за приятели и познати.

Хризантемите са цветята на щастието и доброто настроение, а маргаритите - на надеждата за бъдещето.

Когато се подарява букет, правилото гласи, че в него трябва да има нечетен брой цветя - 1, 3, 5, 7 и т.н. Ако цветята са повече от 12, числото трябва да се дели на 6. Не е подходящо да се подарява букет съдържащ 13 цвята. Смята се за напълно подходящо поднасянето на едно единствено цвете между мъж и жена, тъй като това е символ на “единствената” любов.

Универсален съвет за кавалерите е да избягват готовите и банални аранжировки с целофан и панделка. Вместо това се спрете на нестандартно изработен букет или поръчайте сами как да изглежда той. Особено актуални през последните години са аранжировките, включващи шоколадови бонбони.

Ако подарявате бижу, можете да поръчате букета със специален елемент като кутийка или възглавничка, където да поставите накита.

Ако искате да зададете най-съдбовния въпрос точно на този ден, спрете се на бели цветя - те се подаряват при годеж.

Успех!

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Дъждовно ни е...
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или