За какво харчим парите си - за качество или за да задоволим суетата си?

Автор: "PoligrafF" , от 04.12.2018 0
Рекламна кампания с морална поука покори нета.

Колко всъщност струва чифт качествени обувки? Доколко цената им се определя от материалите и изпълнението на модела? Какъв процент от стойността на чифта зависи от удобството им? И колко плащаме за името, отпечатано върху стелката? А колко броим, за да задоволим собствената си суета?

Американското общество често (справедливо или не) е определяно като консуматорско. Точно тази идея изследват американски маркетинг специалисти при подготовката на кампания за “Payless” - верига магазини за обувки на достъпни цени. Фирмата, поела работата върху акцията, се занимава с т.нар. рекламни кампании тип “социално хакерство”. Проектът за “Payless” е замислен и перфектно изпълнен като “капан” за поклонниците на марките.

Екипът на “Payless” решава да разчупи всички тези стереотипи с една хитроумна, находчива и много поучителна шега. Брандът успява да наеме бивш шоурум на Джорджо Армани в една от горещите точки на Санта Моника - лъскаво място, обзаведено в духа на лукса и разточителството, проектирано от професионални дизайнери. Интериорът е запълнен от красиви чифтове обувки за по 20-30 долара, върху чиито етикети обаче са изписани цени с 20-30 и повече пъти по-високи.

Магазинът получава името Палеси, а в рекламните информации се посочва, че чифтовете са дело на италианския дизайнер Бруно Палеси, който също е плод на въображението на маркетолозите от “Payless”. Една от целите на кампанията е да докаже на потребителите, че брандът не произвежда “евтини, старомодни и некачествени обувки”, разчупвайки предубеждението, че ниската цена означава ниско качество.

Маркетолозите създават сайт, Инстаграм акаунт и използват необятността на интернет, за да убедят потребителите, че става дума за бранд с традиции отвъд океана. Шегата успява да пробие интернет със своя шеметен успех и бързо се превръща във вайръл история, подета от редица културни, лайфстайл, модни и новинарски издания.

Модните поклонници се стичат в бутика и започват да броят по 300-400 и дори над 1 500 долара за чифт, превъзнасяйки линиите, дизайна на моделите, качеството на материалите и изработката, луксозния вид на предлаганите обувки. И нито един от гостите в деня на откриването не осъзнава, че всъщност пробва стоки на нискобюджетната марка “Payless”, включително лица от модния бизнес.

В последствие, когато разкриват истината, от компанията позволяват на купувачите да запазят чифтовете, които са си харесали, безплатно. А повечето от тях признават, че нито за миг не са се усъмнили, че избират измежду евтини модели, вместо да разглеждат произведенията на даровит италиански дизайнер.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

На Бургас и зимната премяна му отива!
» архив

Poligraffски забавно

* Мъж отива на психиатър.
- Докторе не съм добре. Мебелите ми говорят.
- А как така? Разкажи.
- Ми прибирам се снощи, лягаме с жената и по едно време гардероба вика: "Заспа ли вече?". Жена ми му отговаря: "Май да!", а гардероба отвръща: "Тогава аз да си ходя!". И аз като се развиках: "Къде си тръгнал бе, още те изплащам!".


* Две мутри се срещат:
- Брато, нещо си увесил нос? Да не си болен?
- Да, предписаха ми таблетки.Трябва да ги взимам всеки ден до края на живота си...
- Е, че да не си само ти. Много хора са така.
- Да, ама на мен ми дадоха само десет...


* Като си толкова смел, ходи кажи на баба си, че не си гладен!


* - Спартанци-и-и-и, довечера ще ядем в ада-а-а-а!...
- Гоше, стига си крещял така на децата! Ако не ти се идва на вечеря при мама, не идвай.


* Преди получавах мейли, че съм наследил 20 млн. долара и само трябва да се обадя на посочения номер, за да си ги получа.
Днес дойде мейл само за 5.6 милиона. Брех, мисля си аз, и измамниците преживяват трудни времена...

Анкета

Какво искате да има на мястото на Жабарника?

Мол/Търговски център; Площад; Парк; Музей/административни сгради; Не ме интересува.
виж резултатите или