Оплакванията от системата за е-винетките продължават

Автор: "PoligrafF", от 21.02.2019 0
Водачи се оплакват, че не могат да коригират сгрешени данни, горят с по 100 лева за объркана буква.

Повече от 2 месеца след официалното представяне на новата електронна винетка проблемите на потребителите продължават. Пореден елементарен, но непредвиден от разработващите платформата казус коства сериозни суми на водачите, които желаят да бъдат коректни и да си заплатят годишната винетна такса.

”Преди две седмици, заплатих 2 такси съответно при въвеждането съм се заблудил и съм въвел грешно и двата номера. Клавиатурата беше на латиница и в бързината, автомобилът ми е София Варна, аз съм ги въвел аналогично на латиница SV, а не CB. Впоследствие се оказва, че нямам валидни винетни такси заплатени реално, а парите са преведени на АПИ. Предположих, че би трябвало да бъде въведено на латиница и така се обърках. Тези винетки са невалидни, но както съм ги въвел грешно излиза, че са валидни, но реално аз нямам винетка”, разказва Станислав Брезнин пред БНТ.

В крайна сметка водачът успял да валидира невалидни регистрационни номера, плащайки годишните винетки за два леки автомобила по 97 лева. Затова решава да си потърси правата на потребител. От ТОЛ управлението обаче му обяснили, че няма законен начин да си върне парите. Според общите условия, отговорността за коректността на въведените данни е на самия потребител, а възможност за корекция постфактум няма.

Като причина за това се изтъкват съображения за сигурност. От ТОЛ управлението посочват, че ако данните могат да се коригират, това било предпоставка за злоупотреби. За 150 души, докладвали грешка в данните и поискали промяна или връщане на парите, това обаче се оказва проблем. Някои от тях дори обмислят да търсят собствениците на колите, за които са платили винетка, и да се разбират по народному за платената такса.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или