Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Павлова: Пари за винетки няма да се връщат

Павлова: Пари за винетки няма да се връщат

"Дори да се приеме такова решение на следваща инстанция, то няма ретроактивно действие. Това не действа за назад, то действа занапред”, заяви Павлова.

Дори окончателното решение на ВАС да отсъди против по-високите цени на винетките, те няма да отпаднат и пари няма да се връщат. Това заяви министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова в ефира на Нова телевизия.

Причината е, че се оспорват процедурите, по които са приети тарифите за пътни стикери, а не тарифите сами по себе си. „Дори да се приеме такова решение на следваща инстанция, тъй като това е решение на първа инстанция и не е окончателно, то няма ретроактивно действие. Това не действа за назад, то действа занапред”, заяви Павлова. 

По думите й, вариантите пред ВАС в момента са три: втората инстанция може да върне делото за преразглеждане пред тричленния състав на съда, може да инструктира властта да приеме наново решението, според законовите процедури, или се дава на трета инстанция.

Павлова посочи, че двама от тримата магистрати са били против постановлението на МС, но третият е подкрепял доводите и мотивите на МРРБ за увеличение на винетните такси. Тя посочи, че към момента не е доказано, че от министерството са извършили нарушение по процедурите.

Регионалният министър отново посочи, че 97-те лева са оптимална цена, т.е. парите отново не покриват цялостните нужди по поддръжка на пътната мрежа в страната, но експертите са взели предвид и възможностите на българското общество.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега