Тази нощ ще се сипе дъжд от падащи звезди

Автор: "PoligrafF" , от 22.04.2019 0
Своя пик ще достигне потокът Лириди.

Тази нощ ще се сипе дъжд от падащи звезди. Своя пик ще достигне потокът Лириди, показва астрокалендарът за 2019-а година.

Лиридите са първият интензивен пролетен метеоритен дъжд. Те са активни между 16 и 26 април, като пикът им обикновено е на 22-23 април. Радианта на Лиридите се наблюдава в региона на съзвездието Лира, откъдето идва и името им. Източникът пък е кометата C/1861 G1 Тачър.

Интензивността на яркия поток е 5 до 20 метеора на час. Предвид пълнолунието на 19 април, наблюденията тази нощ ще са трудни. Тази нощ Луната ще изгрее около 23:43 часа и ще залезе около 8:41 часа.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Царят на квартала дреме на трона си. Все пак... Бургас не случайно е…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще гласувате ли на предстоящите Евроизбори?

Да По-скоро да Не По-скоро не Още не съм решил
виж резултатите или