Facebook e предоставяла поверителни потребителски данни на корпорации

Автор: "PoligrafF" , от 06.12.2018 0
От интернет компанията са дали достъп на партньорите си до списъците с приятели на потребителите.

Социалната мрежа Facebook e предоставяла поверителни потребителски данни на корпорации, сред които Netflix и Airbnb. Това информира “Инвестор”, позовавайки се на информация от Reuters. От интернет компанията са дали достъп на партньорите си до списъците с приятели на потребителите.

Макар доскоро гигантът да отричаше, че някога е имало теч на лични данни, британски депутат публикува документи, демонстриращи, че Facebook Inc. е предоставяла поверителна информация на трети лица. 223 страници вътрешнофирмена комуникация в периода между 2012 г. до 2015 г. между високопоставени служители, включително и основателя и главен изпълнителен директор Марк Зукерберг, предоставят нови доказателства за предишни твърдения, че Facebook е избрала любими компании и е имала отчасти антиконкурентно поведение.

В долната част на всяка страница има надпис  “Confidential” или “Highly Confidential”, („Поверително“ или „Строго поверително”), но от тази сряда тези документи на американската онлайн мрежа може да бъдат намерени на уебсайта на британския парламент.

Причината за разследването е скандалът около обявилата фалит британска консултантска компания Cambridge Analytica. Припомняме Ви, че тя бе свързана със злоупотреби с потребителски данни при организирането на предизборни кампании. Според официалната позиция на Facebook, подобни практики са забранени от 2015-а година насам, но се оказва, че реално компанията продължава предоставя достъп до данните на потребителите за определени корпорации.

Добави в Svejo

Коментари (0)


Моля, въведете анти спам кода от картинката

Презареди  

Poligraffски погледнато

Не. Това не е костенурка - нинджа. Това е костенурка - батка, забелязана…
» архив

Poligraffски забавно

* Отдавна е известно, че 20% от хората вършат 80% от работата. Но съвсем наскоро стана ясно, че 80% от хората смятат, че влизат в тези 20%.


* Минавах с колата през гората и спрях да се изпикая. Влязох няколко крачки и гледам - мечка. Викам си - що па да не се изакам...


* Врачански пустиняк му краднале бостано и он вместо да виси да го варди по цел ден турил една табела у сред бустано на коя пишело "една от лубениците съм нагньел с отрова да ви е*а у ламерете!".

На другия ден отива да провери бостано и глее сички лубеници си там, а на табелата дописано "сеги са две да та е@а в тарикато".


* Понеже на диригента му трепереха ръцете заради махмурлука,всички в залата се насладиха на ремикс на Моцарт

 

Анкета

Ще ходите ли на почивка това лято?

Да, избрал съм дестинация в чужбина Да, избрал съм дестинация в страната Ако ми дадат отпуск, може и да ида на почивка Не, нямам излишни пари
виж резултатите или