Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

11 години затвор за рецидивист от Поморийско

5,2 години за побоя пред "Масони" и 6 - за автокражби
11 години затвор за рецидивист от Поморийско

Състав на Поморийския районен съд е постановил спрямо 31-годишния Драгомир Лефтеров от Каблешково лишаване от свобода за пет години и два месеца, за това че на 24.12.2011 г. около 03.30 ч. в района пред бар-клуб “Масони” в бургаския комплекс “Лазур”, чрез нанасяне на удар с юмрук и удар с метална палка в лицето, причинил средна телесна повреда на 22-годишен мъж от с. Страцин, общ. Поморие, изразяваща се в счупване на долната челюст.

Състав на Поморийския районен съд е постановил спрямо 31-годишния Драгомир Лефтеров от Каблешково лишаване от свобода за пет години и два месеца, за това че на 24.12.2011 г. около 03.30 ч. в района пред бар-клуб “Масони” в бургаския комплекс “Лазур”, чрез нанасяне на удар с юмрук и удар с метална палка в лицето, причинил средна телесна повреда на 22-годишен мъж от с. Страцин, общ. Поморие, изразяваща се в счупване на долната челюст.

С деянието е засегната личността на пострадалия, скандализирано е обществото и е изразено пренебрежение към обществения ред, изразяващи се в демонстративно и явно неуважение към обществените граждански отношения, чрез нанасяне безпричинно на побой, незачитане на човешката личност, съчетано с употреба на сила без личен мотив, като деянието е извършено при условията на опасен рецидив.

Припомняме, че Драгомир Лефтеров е осъждан по наказателно дело от общ характер от състав на Бургаския районен съд със споразумение, влязло в сила от 04.09.2008 г. за извършена на 06.01.2007 г. кражба, представляваща опасен рецидив. Наложено му е било наказание „лишаване от свобода” за срок от 1 година и 7 месеца, което е изтърпяно през 2009 г.

Драгомир Лефтеров е осъждан по наказателно дело от общ характер от състав на Несебърския районен съд със споразумение, влязло в сила от 04.09.2008 г. за извършени на 19.08.2009 г. и на 20.08.2009 г. противозаконни отнемания на МПС, като му е наложено наказание „лишаване от свобода” за срок от 8 месеца. Наказанието е изтърпяно през 2010 г. Настоящото престъпление е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като не е изтекъл петгодишния срок от изтърпяване на наказанието по предходното осъждане на Драгомир Лефтеров.

За последно името му попадна в публичното пространство в началото на м. февруари тази година, когато във връзка със зачестилите противозаконни отнемания на лекотоварни автомобили и леки автомобили от марките «Ауди», «БМВ» и «Фолксваген», служители на сектор «Криминална полиция» при ОДМВР – Бургас проведоха множество целенасочени мероприятия и анализи на фактите, като конкретизираха лицата, извършващи кражбите и предпочитаните от тях марки и модели МПС.

В резултат на предприетите полицейски действия за предотвратяване противозаконното отнемане на МПС, през лятото на 2010 година са задържани извършителите на кражбата на хладилен микробус “Мерцедес Спринтер”, с бургаска регистрация, осъществена от територията на Ахелой, общ. Поморие. Задържани са  Драгомир Лефтеров от Каблешково, 41- годишния Костадин Костадинов от с. Равда, общ. Несебър и 36-годишния Данаил Петранов от Бургас. Драгомир Лефтеров е криминално проявен и осъждан за извършено през 2009 година противозаконно отнемане на МПС.

След задържането за кражбата на микробуса, спрямо Лефтеров е постановена мярка за неотклонение «задържане под стража», като след изменението й в по-лека, от м. септември миналата година до момента са извършени над 60 посегателства над моторни превозни средства.

По инициатива на ръководството на ОДМВР – Бургас и административния ръководител на Районна прокуратура – Бургас – прокурор Андрей Червеняков спрямо Драгомир Лефтеров е постановено отново «задържане под стража» по друго досъдебно производство, като задържането му рязко намалява противозаконните отнемания на МПС в региона. Състав на Поморийския районен съд е постановил във връзка с противозаконното отнемане на хладилния микробус, осъществено от Ахелой през лятото на 2010 год., ефективни присъди спрямо Лефтеров - 6 години лишаване от свобода, 41-годишния Костадин Костадинов от с. Равда, общ. Несебър - 5 години лишаване от свобода и 36-годишния Данаил Петранов от Бургас - 3,5 години лишаване от свобода / присъдите са постановени на първа инстанция/.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега