Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

416 учебни заведения ще бъдат обновени с 624 млн. лева

416 учебни заведения ще бъдат обновени с 624 млн. лева

"За първи път в този програмен период, освен енергийна ефективност в образователната инфраструктура, коментираме и по-съдържателни неща", обърна внимание Нанков.

416 учебни заведения, включително 13 висши, ще бъдат обновени с 624 млн. лева по Оперативна програма "Региони в растеж". Това обяви днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

"За първи път в този програмен период, освен енергийна ефективност в образователната инфраструктура, коментираме и по-съдържателни неща", обърна внимание Нанков. И обясни, че 160 млн. лева ще бъдат вложени в модернизирането на  професионални учебни заведения, а над 45 млн. лв. ще бъдат инвестирани в развитието на спортна база.

"Освен пътищата, освен ВиК инфраструктурата, изключително важна е и модернизацията на инфраструктурата в учебните заведения. Тя е изпълнена с учебни програми, със съдържание, с квалификация на персонала, със стандарти, но материално-техническата база със средствата от ОПРР е също основен приоритет", посочи Николай Нанков и обясни, че бенефициенти на средствата са общини, Министерството на образованието и науката, Министерството на културата, Министерството на регионалното на младежта и спорта и университети.

От рехабилитираните детски градини, основни и средни училища и университети ще се възползват общо 255 269 деца и младежи. За всяко от тези български деца ще бъдат инвестирани средно по 2444 лв. по линия на европейската солидарност за рехабилитация на образователната инфраструктура от детската градина, през училището, до университета, отбеляза регионалният министър. Децата трябва да растат в сигурна, безопасна и здравословна среда, категоричен бе той.

Министър Нанков подчерта, че чрез качественото образование регионите в България имат бъдеще. Основната цел на регионалната политика е да ги развива балансирано, което ще задържи хората в родните им места.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега