Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

5-те суперхрани на февруари

5-те суперхрани на февруари

Вторият месец от годината е идеален за начало на нов режим на хранене и пречистване на организма.

Февруари е! Малък Сечко обикновено се слави с колебливо време и широки температурни амплитуди. Зимните празници отдавна останаха зад гърба ни, а погледите ни вече са вперени в предстоящата пролет. Но до свежите салати и великденските козунаци има още много време. А периодът е идеален за начало на нов режим на хранене и пречистване на организма.

Когато говорим за здравословно хранене, повечето специалисти биха препоръчали да включваме в диетата си възможно най-много сезонни плодове и зеленчуци, както и храни, осигуряващи необходимите за периода вещества. Предлагаме Ви списък с пет суперхрани за месец февруари.

1. Кивито е един от онези плодове, които са изключително подходящи за този период от годината. То е богато на фибри, калий, фолиева киселина и витамините А, К, С, В и Е. Полезно е за храносмилателната система, подсилва имунитета и се грижи за сърдечно-съдовата система. Киселият му вкус и свежият цвят пък освежават, а не можем да отречем и това, че приповдигат настроението ни.

2. Рукулата отскоро е популярна и у нас, но е чудесен вариант за салата в зимните дни. Тя е изключително диетична със своите едва 25 калории на 100 грама, но съдържа голямо количество витамин С и е богата на калий, магнезий, калций и витамин А. Рукулата съдържа и специфични антиоксиданти, които регулират кръвната захар и се отразяват благотворно при неврологични проблеми.

3. Сьомгата и другите мазни риби също са препоръчителни през зимните месеци, тъй като осигуряват омега-3 мастни киселини. Те помагат в борбата с възпаленията и подсилват естествения имунитет на тялото ни. Освен това са засищащи и богати на цинк.

4. Репичките, които съвсем скоро ще комбинираме с пролетни салати, са полезни през цялата година, но са особено подходящо допълнение към февруарската трапеза. Парливите кореноплодни са богати на витамин С и съдържат калий, които се отразяват добре на кръвоносните съдове. Сред ползите е и фактът, че репичките имат силно въздействие върху синусите и отпушват носа, което ги прави идеални за февруарските настинки и ранната сенна хрема през март.

5. Ечемикът е чудесно допълнение към февруарската трапеза, ако все още се опитвате да се отървете от коледните килца. Зърното регулира кръвното налягане и холестерола, освен това спомага в преработката на мазнините и въглехидратите. Освен това, фибрите се отразяват добре на храносмилателната система. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега