Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

8 ранни симптома на диабет

8 ранни симптома на диабет

При навременно установяване на заболяването, овладяването му е значително по-лесно.

Захарният диабет представлява нарушение на обмяната на веществата в човешкия организъм. Основна проява на това нарушение е повишената кръвна захар поради липса или недостатъчно производство на инсулин от панкреаса. При навременно установяване на заболяването, овладяването му е значително по-лесно. В тази връзка Ви представяме осем ранни симптома, които могат да означават, че се намирате в състояние на диабет или преддиабет.

1. Постоянната жажда и честите позиви за уриниране са сред най-честите симптоми на диабета. Причината е, че бъбреците абсорбират излишното количество захар. Така тя се прехвърля в урината и отнема течностите от тъканите. Това Ви кара да поемате повече вода и, съответно, да я изхвърляте от тялото си.

2. Увеличено чувство на глад, в комбинация с постоянна жажда и често уриниране, представляват най-добрият показател, че сте в риск или вече страдате от диабет. Ако тялото Ви не произвежда достатъчно инсулин, или не обработва захарта правилно, храната не може да се превърне в глюкоза и да захрани клетките Ви.

3. Друг често срещан симптом на диабет и преддиабет е постоянната умора и сънливост. Причината е същата, като тази за непреодолимия глад - тялото Ви не получава достатъчно енергия.

4. Замъгленото зрение може да бъде симптом на зрително увреждане, но може да бъде и знак за диабет. Причината за този симптом е подуване и/или промяна във формата на лещата.

5. Необяснима, рязка загуба на тегло също може да бъде знак за диабет. Ако сваляте килограми без да спортувате и да спазвате диета, причината може да се крие в това, че тялото Ви не преработва храната правилно.

6. Състояния на преддиабет и диабет могат да доведат до дехидратация, която, от своя страна, може да предизвика сърбеж на кожата, лющене.

7. Бавното зарастване на порязванията и раните също може да бъде симптом на диабет. Причината е, че високата кръвна захар засилва възпалителните процеси, уврежда кръвообращението и по този начин забавя възстановяването на раните.

8. Изтръпването/болката в пръстите на ръцете/краката също е често срещан симптом, който се дължи на нарушеното кръвообръщение, в следствие на повишената кръвна захар. Нарушената циркулация води до увреда на нервите и тъй като пръстите са най-далеч от сърцето, те страдат първи.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега