Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Ангелкова: Групирането на морските плажове ще улесни и потребителите, и бизнеса

Ангелкова: Групирането на морските плажове ще улесни и потребителите, и бизнеса

С промените се създава максимален баланс между удовлетворяване на изискванията и нуждите на потребителите и предоставянето на различните видове туристически услуги, а също се повишава и конкурентоспособност на българския туризъм.

"С промените в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК)планираме да се извърши групиране на морските плажове по функционалност ихарактеристики, които влияят върху възможните начини на ползването им". Товазаяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на общественотообсъждане на промените на нормативния акт, в което участваха представители набранша, учебни заведения в сферата на туризма, неправителствени организации идр.

С измененията в ЗУЧК се въвежда изискване размерът наконцесионното плащане, цените на плажните принадлежности и на предоставянитеуслуги да бъдат обвързани с индивидуалните характеристика на съответния морскиплаж в зависимост от групата, в която попада, стана ясно от думите на министъра.

Ангелкова поясни още, че ще се дефинират четири основнигрупи морски плажове, като за първите три от тях се предлага и създаването наподгрупи. Обособяването ще се осъществява на база минимален набор от обективникритерии, отразяващи географското  разположение на плажа, степента на урбанизацияна прилежащите му територии, природно-климатичните и екологичните му характеристики,близостта до туристически дестинации, посещаемост и др. Добавен е и показателдали плажът е естествен или изкуствен.

"Вярваме, че с предложените нововъведения щесъздадат по-добри и благоприятни условия не само за посетителите на морските ниплажове, но и за бизнеса. Така за всяка ивица ще има характерна (собствена)тежест в методиката за определяне на минималното концесионно възнаграждение.Също така трябва да се вземат предвид и разходите, които се правят заподдържането й", каза Ангелкова.

С промените, по думите й, се създава максимален баланс междуудовлетворяване на изискванията и нуждите на потребителите и предоставянето наразличните видове туристически услуги, а също се повишава и конкурентоспособностна българския туризъм. Добавени са дейности по опазване и предпазване наморския плаж като част от разходите, за които общините могат да разходватпостъпленията от наеми на морски плажове. Добавено е изискване част от тезидейности да се съгласуват с министъра на туризма.

Със законопроекта е предложена и преработка наадминистративно-наказателните норми с цел да бъде определена компетентността насъответните органи при установяване на нарушения и налагане на санкции, обобщиминистър Ангелкова. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега