Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

"Арена Бургас" ще бъде готова до края на 2018 година

"Арена Бургас" ще бъде готова до края на 2018 година

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Бургас Димитър Николов, изпълнителният директор на "Академика 2011" Борис Тодоров и представители на фирмата-изпълнител направиха инспекция на строежа на зала "Арена Бургас".

Министърътна младежта и спорта Красен Кралев, кметът на Бургас Димитър Николов,изпълнителниятдиректор на "Академика 2011" Борис Тодоровипредставители на фирмата-изпълнител направиха инспекция на строежа на зала"Арена Бургас".

"Многосъм доволен от напредъка на строежа. Това ще бъде най-внушителната спортна залав България, най-добре планираната и конструирана. Взели сме си бележки отсилните и слабите страни на другите големи зали в страната. „Арена Бургас“ щебъде изключително функционално съоръжения от огромно значение за българскияспорт. Ще можем да приемаме състезания от най-висок ранг", коментира министърКрасен Кралев.

"След завършването на залата страната ще разполага с уникаленпакет от 5 спортни съоръжения – 4 новопостроени и едно реконструирано", допълни той.Повреме на инспекцията стана ясно, че грубият строеж на „Арена Бургас“ ще бъдезавършен до края на годината, а до края на 2018 г. залата ще бъде окончателноготова.

За да се удовлетвори желанието на Община Бургас обектът да бъде готовколкото се може по-рано, строителите работят с удължено работно време. Следкато залата бъде готова в края на 2018 г. страната ни ще може да кандидатстваза домакинство на Европейско първенство по лека атлетика.

"Ощепреди да е завършена залата има голям интерес от спонсори, които желаят дададат името си спортното съоръжение", сподели министър Кралев. Следващатаседмица започват преговорите с първите изявили желание дабъдат спонсор на съоръжението.

„АренаБургас“ ще бъде енергийно ефективна, за да се минимализират разходите заподдръжката й. Залата е проектирана като многофункционален обект, предлагащпространство за практикуването на широк диапазон от спортове. Съоръжението щесе използва основно за лека атлетика, като отговаря на изискванията запровеждане на първенства от най-висок ранг.

Спортното съоръжение е без аналог и е разделено функционалнона четири подобекта: основна зала залека атлетика, хандбал, баскетбол, бойни спортове, волейбол и др., в това числоконцерти, конференции и конгреси, малка зала с капацитет 1 500 души,тренировъчна зала и открит етажен паркинг.Спортнотосъоръжение ще отговаря на всички най-съвременни нормативни и експлоатационниизисквания за подобен тип съоръжение.

Обектът ще разполага с възможност заинтегриране на допълнителни, преместваеми трибуни, разширяващи зрителскиякапацитет. Голямото пространство, определено за паркинг позволява поемането наголям обем посетители и техника, предназначена за организирането на мероприятията.Тренировъчната зала ще се използва за текуща спортна дейност.

За организиранена състезания по лека атлетика капацитета на посетителите е 7200 бр. места. Заорганизиране на събития за отборни спортове капацитета на посетителите е 8200бр. За организиране на концерти с допълнителни правостоящи места максималниякапацитет на посетителите е 14 200 бр.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега