Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Асоциации правят велошествие за Европейския ден без автомобили

Асоциации правят велошествие за Европейския ден без автомобили

Във връзка с края на Европейската седмица на мобилността и кампанията на Европейската комисия за популяризиране на обществения транспорт, колоезденето и ходенето пеша под мотото "Чист въздух - ти си на ход", от Сдружение "SOS-ПТП", Фондация "Безопасни улици от Валя" и Клуб"Безопасни улици" на Европейският ден без автомобили 22 септември - организират велошествие в град Бургас за популяризиране на алтернативните форми на предвижване в градски условия.

Във връзка с края на Европейската седмица на мобилността и кампанията на Европейската комисия за популяризиране на обществения транспорт, колоезденето и ходенето пеша под мотото "Чист въздух - ти си на ход", от Сдружение "SOS-ПТП", Фондация "Безопасни улици от Валя" и Клуб "Безопасни улици" на Европейският ден без автомобили 22 септември - организират велошествие в град Бургас за популяризиране на алтернативните форми на предвижване в градски условия.

Целта е отговорните институции да създават все повече условия за алтернативите на автомобила, а призивът към водачите на МПС е да започнат да приемат велосипедистите като равноправни на тях участници в движението.

"Призоваваме и всички родители с малки деца, майки с детски колички, възрастни и хора с двигателни проблеми, които изпитват трудности с предвижването си в града, да се съберат на кръговото кръстовище на хотел "Мираж" в 16:30 ч., за да споделят пред Вас проблемите, свързани сбезопасното им предвижване", казват от сдружение "SOS-ПТП".

Днес на среща между организаторите на велошествието и на рали "Писта Бургас 2013", което ще се проведе на същия ден се постигна споразумение да се призоват хората от публиката да отидат с алтернативен транспорт на ралито - велосипед, пеша или градски транспорт, след което да се включат във велошествието.

Шествието ще се проведе по следния маршрут:

- Начален час 16:00ч.

- Старт на входа на Морската градина пред Пантеона- Ул. "Адам Мицкевич"- Бул. "Демокрация"- Бул. "Стефан Стамболов"- Кръговото кръстовище на хотел "Мираж"- Кръгово кръстовище на входа на град Бургас- Кръгово кръстовище на хотел "Мираж"-Бул. "Стефан Стамболов"- Бул. "Демокрация"- Ул. "Адам Мицкевич"‘- Финал пред Пантеона

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега