Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Атанасовското езеро се включи във "Включи града"

Атанасовското езеро се включи във "Включи града"

Тази година към програмата на фестивала „Включи града“ се присъедини и една съвсем нова територия, която е естествена част от градския пейзаж, но все още недостатъчно позната за бургазлии. Става дума за Атанасовско езеро и по-специално южната му част, която независимо, че е в границите на града, се е запазила като едно почти диво място.

Тази година към програмата на фестивала „Включи града“ се присъедини и еднасъвсем нова територия, която е естествена част от градския пейзаж,  но все още недостатъчно позната за бургазлии.Става дума за Атанасовско езеро и по-специално южната му част, която независимо, че ев границите на града, се е запазила като едно почти диво място.

На пътеката до Укритието за наблюдение на птици (на кръговотона изхода за кв. Сарафово) се случва „Включи града и езерото“. Тук бургазлии и гостите на града могат да разгледат нестандартната фотоизложба, опъната на въже между дърветата. Експозицията е посветена на непознатото за хората, но много популярно сред птиците Атанасовскоезеро, а нейни организатори са Блгарска фондация Биоразнообразие.

Най-любопитното е, че всеки може да се включи в изложбата със своя снимка, рисункаили друго арт произведение. Освен това, всеки ден между 16 и 17 ч. пред Укритието се организират работилнички, където бургазлии и гостите на града могат сами да изработят нестандартна рамка от естествени материали. Наразположение са красиви фотоси от езерото, тръстика, канапи, въженца ивъображението на участниците.

В двата фестивални дни над сто и петдесет човека посетиха събитието,разгледаха изложбата и се запознаха отблизо с птиците, които в момента са везерото – пеликани, саблеклюни, лопатарки, бели ангъчи, патици и други. Удоволствиее да следиш от прозорците на Укритието семейните традиции и интензивния и шуменживот в колонията на речните рибарки на изкуствения остров насреща, както идвойките на саблеклюните, които още се ухажват по валовете на лагуната.

Най-хубавото е, че повечето от посетителите дойдоха дотук с велосипеди или с ролери по велоалеятаот Морската градина, която достига точно до Укритието. Някои събираха печативъв фестивалната книжка, а други просто се наслаждаваха на разходката доезерото.

Укритието се стопанисва от Регионалната инспекция по околна среда и водите – Бургас и е отворено за посещения всеки делничен ден между 10 и 17 ч.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега