Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Без Нобелова награда за литература тази година

Без Нобелова награда за литература тази година

Причината е секс скандал.

Скандалите, свързани със сексуални посегателства и тормоз, не подминаха и литературния свят. Обвинения в неприлично поведение станаха причина Шведската академия да отмени връчването на Нобелова награда за литература през 2018-а. Тя ще бъде присъдена през 2019-а година, заедно със следващата.

В пресрилийза по темата, Нобеловата комисия елегантно съобщава, че "отлага" връчването за догодина. Като мотив се посочват усилията на Шведската академия да защити репутацията и стойността на престижната награда, предвид настоящата криза в редиците на организацията. Промени в другите категории на Нобеловите награди няма да има, уверяват от Фондацията на името на Алфред Нобел, създател на приза.

Кризата води началото си от миналия ноември, когато френският фотограф Жан-Клод Арно, който бе финансиран от Шведската академия, бе обвинен в сексуален тормоз от 18 жени. Някои от посегателствата дори се случили в имоти на Академията, предава ВВС. Фокусът на медийното внимание извади на бял свят и други нередности като конфликт на интереси, изтичане на информация.

Скандалът коства на съпругата му - поетесата Катарина Фростенсон мястото й в комисията на организацията. Тя сама подаде оставка, заедно с други членове. Комисията остана с 11 члена при необходим кворум от 12, за да бъде присъдена наградата.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега