Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Безплатен скрининг за диабетна ретинопатия в МЦ "Оксиком" този месец

Безплатен скрининг за диабетна ретинопатия в МЦ "Оксиком" този месец

Безплатен скрининг за диабетна ретинопатия ще се проведе в МЦ „Оксиком“ този месец. Инициативата е част от кампания на Българското дружество по офталмология, която ежегодно се провежда във водещи клиники в цялата страна по повод предстоящия Световен ден за борба с диабета.

Безплатенскрининг за диабетна ретинопатия ще се проведе в МЦ „Оксиком“ този месец.Инициативата е част от  кампания наБългарското дружество по офталмология, която ежегодно се провежда във водещиклиники в цялата страна по повод предстоящия Световен ден за борба с диабета.

Скринингътв МЦ „Оксиком“ ще се проведе на 14 ноември. Желаещитеда се включат в кампанията, трябва да се запишат предварително на тел. 056/860210, 056/860 839 или на 0886/ 161 161. Направление от личен лекар не сеизисква.Захарниятдиабет е нарастващ медицински проблем в целия свят. Той причинява поредица отдългосрочни системни усложнения, които имат значително влияние върху отделнияпациент и обществото като цяло, тъй като заболяването обикновено засяга хоратав най-активните им години.

Диабетиците често развиват очни усложнения като роговични промени, глаукома,неоваскуларизация на ириса, катаракта и невропатии. Най-често срещаният и снай-голям риск по отношение на зрението проблем обаче си остава диабетнатаретинопатия, която е всъщност и една от определящите причини за слепота въввъзрастта между 25 – 74 години.

Офталмолозитена МЦ „Оксиком“ препоръчват на диабетиците поне два пъти годишно даизвършват  профилактични очни прегледи.

„Диабетиците трябва да минават преглед поне два пъти годишно, аконе е препоръчана по-честа консултация от лекуващия ги офталмолог. Тъй катопонякога заболяването обхваща първо периферията на очното дъно, а нецентралната зона, зрението остава по-дълго време добро, въпреки тежките иопасни промени, които се случват в окото“, предупреждава д-р Мерсинков.Възникването на диабетната ретинопатия зависи от продължителността на диабета,от метаболитния контрол на заболяването и от възрастта на пациента – развива сенай-често при пациенти с давност на диабета 10-15 години. Понякога обаче първосе откриват промените в очното дъно и след това се установява диабет.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега