Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Българка с номинация за наградата на ЕС за жени иноватори

Българка с номинация за наградата на ЕС за жени иноватори

Тази година Европейският парламент ще отбележи Международния ден на жената - 8 март със серия от събития, посветени на предизвикателствата, които пречат на жените да се реализират в икономически и социален план.

Тази година Европейският парламент ще отбележи Международния ден на жената - 8 март със серия от събития, посветени на предизвикателствата, които пречат на жените да се реализират в икономически и социален план. В програмата влиза и връчването на наградата на ЕС за жени иноватори.

Присъждането на приза ще се състои на 9-и март в Парламента. Сред 12-те финалистки е и българката Кристина Цветанова. Тя е съосновател на "BLITab" и бе номинирана за работата си по таблет за незрящи хора. Цветанова е носител на редица други престижни награди, сред които Европейска награда за социално предприемачество.

BLITab таблетът е изработен от специален материал, който може да пресъздава Брайловото писмо, посредством мънички мехурчета, които се появяват и изчезват от повърхността на уреда. Така, таблетът притежава всички възможности на стандартното устройство, но адаптирано към потребители с увредено зрение.

Два дни по-рано в посетителския център на ЕП в Брюксел ще бъде открита експозиция на известния британски фотограф и режисьор Ник Данцигър, посветена на съдбата на жените във военни конфликти в различни точки на света като Афганистан, Колумбия и Сиера Леоне.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега