Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

В понеделник стартира реконструкцията на Автогара "Юг"

В понеделник стартира реконструкцията на Автогара "Юг"

В понеделник ще бъде даден официалният старт на реконструкцията на Автогара "Юг". Първата копка ще бъде направена в 13:30 часа. Засега промяна в отправната точка на автобусите няма да има, заяви за "PoligrafF.net" управителят на общинския превозвач „Бургасбус” - инж. Петко Драгнев. Евентуално прехвърляне на началната спирка на някои от линиите е възможна едва след Нова година.

В понеделник ще бъде даден официалният старт на реконструкцията на Автогара "Юг". Първата копка ще бъде направена в 13:30 часа. Засега промяна в отправната точка на автобусите няма да има, заяви за PoligrafF.net управителят на общинския превозвач „Бургасбус” - инж. Петко Драгнев. Евентуално прехвърляне на началната спирка на някои от линиите е възможна едва след Нова година.

"Предстои обновление на сградата според модерните изисквания. Ще бъде ремонтирана и прилежащата инфраструктура, ще бъдат облагородени и секторите за междуградските автобуси. Предвижда се на това място да бъде изградена и централна спирка за бързата автолиния", поясни инж. Драгнев. 

В сградата ще има обособена чакалня, офиси и каси за закупуване на билети. Вътре ще има кафетерия и павилион, както и информационни табла. В рамките на ремонта ще бъдат подобрени и условията за придвижване и достъп до отделните части на автогарата за хора със затруднено придвижване, като това включва и новата сграда.

"До края на годината няма да има никаква промяна в междуградския транспорт. В течение на строителните дейности, за безопасността на работниците и пътниците, ще реагираме при нужда. Може би една част от междуградските линии ще бъдат прехвърлени към Автогара "Запад", допълни Драгнев.

По думите му, в началото само две линии ще променят отправните си точки - тези за София и Варна. Те отново ще тръгват от АГ "Юг", но от друго място - не от обособения за тях сектор. Превозвачите са уведомени, а за удобството на пътниците са разположени информационни табели.

Що се отнася до другия голям инфраструктурен проект - централната спирка в района на БСУ, инж. Драгнев заяви, че е получил уверени от фирмата изпълнител, че строителните дейности ще завършат в срок.

Към момента се работи по изградените вече подземни комуникации на БТК, EVN и ВиК, което по думите на инж. Драгнев е най-сложната част от проекта. "Дори на хората да им се струва, че няма прогрес, тъй като строителните дейности не са започнали, това не означава, че колегите не работят. Имаше забавяне заради обилните валежи, но работата продължава", увери ни той.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега