Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ВМЗ Сопот ще произвежда собствен бранд дронове

ВМЗ Сопот ще произвежда собствен бранд дронове

Те ще се изграждат по израелски лиценз.

ВМЗ Сопот ще произвежда собствен бранд дронове. Ръководството на дружеството подписа договор за сътрудничество и трансфер на технологии с израелска компания - глобален лидер в производството и дизайн на безпилотни летателни апарати, с над 70 клиенти по целия свят, в това число и НАТО. Според подписания договор, ВМЗ ще осигурява и сервиз, поддръжка и обслужване на своите дронове.

Споразумението бе подписано в Министерството на икономиката. В срещата участваха министър Емир Караниколов, заместникът му Лъчезар Борисов, както и представители на Министерство на вътрешните работи и на Министерство на отбраната. 

Маркетинговият директор на израелската компания - Ади Коен посочи, че израелската компанията счита страната ни за важен хъб за стоки за въздушната авиация. „Заедно можем да навлезем на нови пазари“, допълни той. По думите му целта е да се установи в България линия за асемблиране и производство на безпилотни летателни апарати.        

Председателятна Борда на директорите на ВМЗ Сопот Атанас Богданов каза от своя страна, че подписванетона договора е важна крачка в желанието на ВМЗ за развитие в новивисокотехнологични области, което е част от стратегията на Министерство наикономиката за извеждането на дружеството в сектора на новите технологии идопълни, че ВМЗ ще бъде основен двигател и човешки ресурс по този проект.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега