Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Връщат пушенето на закрито до Нова година

Връщат пушенето на закрито до Нова година

БСП иска да върне пушенето на закрито за Нова година, пише в. "Труд". През декември парламентът ще обсъжда и гласува промени в Закона за здравето, които предвиждат отпадане на тоталната забрана за цигарен дим в заведенията.

БСП иска да върне пушенето на закрито за Нова година, пише в. "Труд". През декември парламентът ще обсъжда и гласува промени в Закона за здравето, които предвиждат отпадане на тоталната забрана за цигарен дим в заведенията. Идеята е в ресторантите и кафенетата да бъдат обособени зали за пушачи и зали за непушачи, а собствениците на заведения до 70 кв. м сами да решат дали да се пуши или не.

“Веднага след като приемем закона за държавния бюджет, ще включим поправката за пушенето в дневния ред на парламента. Нагласата ни е да либерализираме режима от Нова година”, обясни пред изданието депутатът от “Коалиция за България” Спас Панчев, който е един от вносителите на промените.

Очаква се идеята за връщане на пушенето на закрито да не се приеме от голяма част от депутатите. Макар че социалистите са вносители на поправките, не всички в левицата искат забраната да отпадне. Вероятно е в БСП да се стигне до политическо решение по въпроса, тъй като либерализирането на тютюневия режим е едно от предизборните обещания на лидера Сергей Станишев.

ГЕРБ е обявила официална позиция по въпроса. Бившите управляващи няма да подкрепят либерализирането на режима.По-голямата част от депутатите от “Атака” също са за отпадане на забраната за пушене на закрито. От ДПС твърдят, че ще гласуват по съвест.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега