Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Всички търговци трябва да подадат годишни финансови отчети до 30 юни

Всички търговци трябва да подадат годишни финансови отчети до 30 юни

Всички търговци по смисъла на Търговския закон трябва да заявяват за вписване и представяне за обявяване в търговския регистър своя годишен финансов отчет (ГФО) за 2015 г. до края на юни 2016 г., гласи новият Закон за счетоводството. В същия срок останалите предприятия трябва да публикуват финансовия си отчет чрез икономическо издание или чрез интернет.

Всички търговци посмисъла на Търговския закон трябва да заявяват за вписване и представяне за обявяванев търговския регистър своя годишен финансов отчет (ГФО) за 2015 г. до края наюни 2016 г., гласи новият Закон за счетоводството. В същия срок останалитепредприятия трябва да публикуват финансовия си отчет чрез икономическо изданиеили чрез интернет.

Бюджетните предприятия иeдноличните търговци, които не подлежат на задължителен независим финансоводит, не публикуват финансов отчет, напомнят от НАП.От Агенцията обръщат внимание,че фирмите без дейност също са задължени да представят ГФО до 30.06.2016 г.,като за тях са предвидени облекчения по отношение на документите, подлежащи напубликуване в търговския регистър.

В закона са предвиденинови, по-високи санкции за лицата, които имат задължение, но не са публикувалифинансов отчет. За ръководителя на предприятието – глоба от 200 лв. до 3 000лв., а на предприятието се налага имуществена санкция в размер от 0,1 до 0,5 насто от нетните приходи от продажби за отчетния период, за който се отнасянепубликуваният финансов отчет.

След изтичане на крайния срок –30 юни 2016 г., НАП започва проверки на търговците и фирмите, които не сапубликували годишните си финансови отчети.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега