Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ГДПБЗН отчита нов пик на битовите пожари

ГДПБЗН отчита нов пик на битовите пожари

9 души са загинали за седмица.

Въпреки сравнително високите температури този февруари, от ГДПБЗН отчитат нов пик на битовите пожари. Близо 200 случая със значителни материални щети са регистрирани през изминалата седмица. При пожарите са загинали 9 души, а други 8 са пострадали. Екипите на пожарните служби са спасили 40 човека. От началото на годината са погасени близо 4500 пожара, над 1000 от тях -  битови.

На 11-и февруари в 2,45 часа в оперативния център на Столичната пожарна е получено съобщение за възникнал пожар в апартамент в жк. Дружба 1. На мястото на произшествието са изпратени два пожарни екипа. При инцидента е загинала 96-годишна жена. Причината за пожара е в процес на установяване. Огнената стихия е унищожила домашно имущество.

Няколко часа по-късно в пожарната в Пазарджик било съобщено за пожар в едноетажна къща в кв. „Баткун“, с. Паталеница. В погасяването на пожара са участвали два екипа огнеборци. При пожара е загинала 81-годишната собственичка на дома. Предстои да бъде уточнена причината за възникване на огъня, унищожил покъщнина.

Отново на 11-и февруари малко след 7 часа и в плевенската пожарна е получен сигнал за пожар в къща в с. Новачене. На място незабавно пристигнал екип пожарникари, които установили, че стихията е обхванала покривната конструкция на сградата. Въпреки бързите им действия, в огнената стихия е загинал 65-годишен мъж. Според първоначалната информация най-вероятната причина за инцидента е неправилно ползване на печка на твърдо гориво.

Сутринта на 14-и февруари в оперативния център на пожарната във Велико Търново бил получен сигнал за пожар в къща в с. Родина, община Златарица. Пристигналите на място огнеборци намерили в двора на имота 84-годишен мъж, който незабавно бил транспортиран към лечебно заведение. Малко по-късно възрастният мъж е починал. Огънят е унищожил къщата и домашно имущество. Причината за инцидента се установява от полицейските структури.

В 11 часа на 14-и февруари във варненската пожарна се получило съобщение за  пожар в барака на ул. „Христо Македонски“ в морския град. На посочения адрес били изпратени два екипа пожарникари. При пристигане си на място те открили тялото на 45-годишна жена. Причините са в процес на установяване.

Баба и внуче загинаха, а двама мъже - на 57 и на 34 години,  пострадаха сериозно при пожар в столицата на 16-и февруари. В 3,30 часа в оперативния център на СДПБЗН е получено съобщение за пожар в къща на ул. „Средна гора“. На посочения адрес пристигнали два пожарни екипа, автомеханична стълба и медицинският екип на софийската пожарна. Столичните пожарникари са спасили жена на 25 години и момиченце на 1 годинка. Причината за възникване на произшествието е в процес на установяване.

На 16-и февруари малко преди 11 часа е получен сигнал за пожар в къща в гр. Попово. При произшествието е загинал 57-годишният собственик на имота. Предполага се, че причината за възникване на произшествието е неизгасена цигара.

В 19 часа на 16-и февруари в пожарната служба на Козлодуй е съобщено за пожар в къща в града. В ликвидиране на произшествието участвали два екипа огнеборци. При произшествието е  загинал 77-годишен мъж. Огънят е унищожил цялата къща. Причината за възникване на произшествието е в процес на установяване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега