Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Гледаме спектакъла "Жив си ти" утре в НХК

Гледаме спектакъла "Жив си ти" утре в НХК

Спектакълът „Жив си ти“ ще се играе този петък, 16 ноември от 19.30 часа в Дома на нефтохимика на пл. „Тройката“. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата.

Спектакълът „Жив си ти“ ще се играе този петък, 16 ноември от 19.30 часа в Дома на нефтохимика на пл. „Тройката“. Събитието е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за европейска столица на културата.  

Пиесата, по текст на Цветан Стоянов, разказва за една несъстояла се среща между Ботев и Каравелов в навечерието на заминаването на Ботев с кораба "Радецки". Каравелов моли Ботев да не тръгва и така задълбочава спора  между тях, започнал още след смъртта на Левски през 1873 г. Въпросите, които си задават двамата, са: „Кои сме ние“, „Защо живеем“…   Режисьор и сценограф на спектакъла е Христо Симеонов, музикалното оформление е на бургаския композитор Руслан Карагьозов. В ролята на Христо Ботев е Валери Еличов, а в ролята на Любен Каравелов се превъплъщава самият Христо Симеонов.  

На 25 ноември представлението ще се играе пред българската общност в Берлин. Паралелно с това там ще бъде представена и кандидатурата на Бургас за Европейска столица на културата. Посланиците на „Бургас 2019“ Христо Симеонов и Валери Еличов ще запознаят българите в Германия с  настоящите и бъдещите инициативи на регион Бургас, свързани с кандидатурата. Ще бъдат обсъдени и възможностите за бургазлиите, живеещи там, да участват в подготовката на кандидатурата на града си.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега