Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДАЗД: Не е гарантирана безопасността на децата в училището в Дебелт

ДАЗД: Не е гарантирана безопасността на децата в училището в Дебелт

Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ е установила сериозни пропуски и нарушения при проверката в ОУ "Антон Страшимиров" с. Дебелт, община Средец, където преди дни ученик от осми клас изнасили 11-годишно момче.

Държавната агенция за закрила на детето /ДАЗД/ е установила сериозни пропуски и нарушения при проверката в ОУ "Антон Страшимиров" с. Дебелт, община Средец, където преди дни ученик от осми клас изнасили 11-годишно момче.

От ДАЗД съобщават, че на 10 и 11 декември комисия, назначена от председателя на Агенцията е направила проверка в училището. Нарушено е правото на детето на закрила срещу насилие, регламентирано в Закона за закрила на детето. Не е гарантирана сигурна и безопасна среда за децата.

Нарушена е и комуникацията на училището с органите за закрила на детето - Дирекция "Социално подпомагане" в Бургас, органите на Министерството на вътрешните работи и Държавната агенция за закрила на детето, както и с родителите, е установила проверката. Въпреки че са били налице индикации за осъществено сексуално насилие върху ученик в училището, директорът, класният ръководител, ресурсният учител и медицинският специалист в училището не са уведомили незабавно органите за закрила, не са информирали родителят на детето, са констатирали от ДАЗД.

В училището липсва пропускателен режим, не е имало охрана и/или видеонаблюдение, няма разписани ясни правила как и къде се осъществява дежурството на учителите. Директорът не е осъществявал контрол на дейностите по опазване на живота и здравето на децата и дейността на дежурните учители и възпитатели, а само на учебната дейност, установява още проверката на ДАЗД.

Ще бъдат предприети административно-наказателни мерки спрямо директора, класния ръководител, ресурсния учител и медицинския специалист в училището и ще бъде поискана дисциплинарна отговорност за работещи в учебното заведение.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега