Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

ДНСК: И строежите в КК "Св. Св. Константин и Елена" са законни

ДНСК: И строежите в КК "Св. Св. Константин и Елена" са законни

МРРБ работи по изготвянето на промени в Закона за устройство на територията

Разрешението за строеж на новия обект в КК „Св. Св.Константин и Елена“ е издадено от главния архитект на община Варна, на 16февруари миналата година и е законосъобразно. Това съобщи началникът на ДНСКарх. Иван Несторов.

Заедно със заместник-началника на ДНСК Петър Духлински иначалника на РДНСК - Североизточен район Кирил Москов той извърши проверка нановостроящия се обект в курортния комплекс. 

Архитект Несторов обясни, че Дирекцията за националенстроителен контрол отговаря за обекти от първа до трета категория, съгласнозаконодателството, а строителството и контрола на всички сгради до 15 метра саот компетентността на общинската администрация, независимо дали са обществениили жилищни, в това число и провереният обект, който е от четвърта категория.Другият отговорен по строителството на такива обекти ефирмата – консултант, стана ясно още от думите на началника на ДНСК.

„Всичкизадължения, които трябва да се извършват относно законосъобразността наизготвените строителни книжа са възложени на консултанта. Той е този и койтоупражнява надзор на строителството и консултира строителните книжа“, подчертаоще Несторов.

„Нито ще има нов плаж, нито ще се застроява плажа“, казаоще Несторов и допълни, че има влязъл в сила ПУП, който е одобрен от всичкикомпетентни институции, имащи отношение към застрояването на брега на комплексКК „Св. Св. Константин и Елена“.

След извършената проверка архитект Несторов съобщи още,че МРРБ работи по изготвянето на промени в Закона за устройство на териториятаи по-конкретно промяна на чл.24, ал.3 от закона, с който се определя височинатана сградата според терена. В момента съгласно този член се дава възможност наодобряващия орган да мери височината на сградата откъм улицата. Когато обаче сеизмери от към плажа – сградата „расте“, обясни още началникът на ДНСК.   

Проверките на ДНСК по Черноморието продължават на юг къмБургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега