Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Данъчни инспектори плъзват по морето, предстоят над 25 000 проверки до края на сезона

Данъчни инспектори плъзват по морето, предстоят над 25 000 проверки до края на сезона

И тази година неиздаването на касова бележка се санкционира незабавно със запечатване на търговския обект.

И тази година стотици инспектори от Националната агенция за приходите ще кръстосват родното Черноморие в търсене на некоректни търговци. Утре стартира активният сезон на данъчните по морето. Предстоят над 25 000 проверки до края на сезона, като основен акцент ще бъде отчитането на обороти и издаване на касови бележки.

От НАП припомнят, че при неиздаден касов бон наказанието е незабавно запечатване на обекта, наред с обичайната глоба. Данъчните подчертават, че целта не е да се удари по бизнеса, а да се дисциплинират търговците, които по закон трябва да регистрират всяка продажба. При проверките от НАП отново ще използват дистанционната си връзка с касовите апарати, за да откриват рискови търговци, чиито продажби значително се различават от обичайните.

Освен хотели, ресторанти, барове, магазини, паркинги и други търговски обекти, на мониторинг ще бъдат подложени борси и тържища, които снабдяват хотелите с храни и напитки, допълват от НАП. В проверките, които ще обхванат цялото Черноморско крайбрежие, а не само големите курорти, ще участват инспекторите на звеното „Фискален контрол“.

Част от проверките ще са на принципа „таен клиент“, но едновременно с това ще патрулират и съвместни екипи на НАП и правоохранителните органи с отличителни знаци. Сигнали за неиздаване на касови бележки и данъчни нарушения могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или по електронна поща на infocenter@nra.bg.

"Главната ни задача е да подобрим данъчното поведение на търговците по Черноморието. Това, че ще изпратим екипи там обаче не значи, че ще нарушим качеството на контролната дейност във вътрешността на страната. Разполагаме с близо 800 души и добри софтуерни инструменти за целта", каза по повод на започващата контролна кампания на НАП директорът на „Фискален контрол“ Спас Шишков.    

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега