Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Днес започват събитията по случай втория рожден ден на ТК "Акве Калиде"

Днес започват събитията по случай втория рожден ден на ТК "Акве Калиде"

Туристическият комплекс празнува със Средновековен лагер, възстановки, стрелба с лък, арт работилници.

През следващия уикенд “Акве Калиде” ще отбележи своя втори рожден ден. Празничната програма ще продължи от 22 до 24 септември и ще включва палитра от любопитни събития. Посетителите ще се пренесат в миналото и ще станат активни участници в Български средновековен лагер от времето на Второто българско царство (XII – XIV век).

На 22 и 23 септември от 9:00 до 19:00 часа хилядолетната история на Акве калиде ще оживее. Бойни демонстрации, стрелба с лък, музей на открито, представящ средновековно бойно снаряжение, демонстрации на различни занаяти /бродерия, плетене на гайтани и кожарство/, рисуване с къна на типични за времето татуировки ще пренесат посетителите в магията на древността. Малки и големи ще подържат в ръка меч, щит и бойна брадва, ще се докоснат до реплики на средновековна керамика и ще се включат в автентични средновековни игри.

24 септември /неделя/ ще бъде творчески и забавен ден за всички посетители на "Акве Калиде". Арт работилница за обработка на глина, представяне на автентични средновековни прически и облекла са само част от програмата. Любителите на вкусните изкушения ще могат да се насладят на хляб с квас, както и да опитат катми, приготвени на сач.

По време на празника всеки, закупил билет за 3D прожекция ще има възможност безплатно да стреля с лък /на 22 и 23 септември/ или ще получи характерна за времето татуировка с къна /през трите дни/.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега