Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жълт код за дъжд в Бургас и още 25 области на страната

Жълт код за дъжд в Бургас и още 25 области на страната

В тези региони се очакват сумарни количество от 15 до 35 л/кв.м.

Обилни валежи ни очакват през целия ден. В 26 области на страната е обявен жълт код за обилни валежи. Предупреждението е в сила за Бургас, Варна, Добрич, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник, София-град, София-област, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра.

В тези региони се очакват сумарни количество от 15 до 35 л/кв.м. В областите Бургас, Варна, Добрич, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен кодът е комбиниран с предупреждение за силен вятър от югозапад с пориви до 20-22 м/с, прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от "Фокус".

Днес, с преминаването на средиземноморски циклон и свързаните с него фронтални системи, времето у нас ще се задържи доста динамично. В Източна България през целия ден ще продължи да духа силен и временно бурен югозападен вятър и там ще е топло с максимални температури до 20-22 градуса, а в останалата част от страната - между 10 и 15 градуса.

След обяд вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е силен и с него ще започне да нахлува студен въздух. През нощта срещу четвъртък, с преминаването на студения атмосферен фронт, значителни ще бъдат валежите и на места в Източна България.

Над Черноморието облачността ще е значителна и след пладне ще завали дъжд. През деня ще духа силен югозападен вятър, но вечерта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад. Максимални температури на въздуха: 19-23 градуса. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – сняг. Ще духа бурен и ураганен югозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. Все още ще е топло, с максимална температура на височина 1 200 метра около 12 градуса, на 2 000 метра – около 6 градуса, но вечерта температурите ще се понижат и в по-ниските части дъждът ще премине в сняг, но валежите ще започнат да спират.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега