Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Жълт код за силен вятър е обявен за Бургас и още 25 области на страната

Жълт код за силен вятър е обявен за Бургас и още 25 области на страната

Ще духа силен, временно и бурен южен вятър с пориви до около 25 м/с.

Жълт код за силен вятър е обявен в 26 области в страната. Предупреждението за потенциално опасно време е в сила за Благоевград, Кюстендил, Перник, София област, София град, Монтана, Враца, Ловеч, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас, Сливен, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич. В тези райони ще духа силен, временно и бурен южен вятър с пориви до около 25 м/с. По Черноморието също ще духа силен южен вятър 14-17 м/с (7 бала по Бофорт), с пориви 20-24 м/с (8-9 бала по Бофорт), прогнозират от НИМХ към БАН, цитирани от ИА "Фокус".

Днес облачността ще бъде предимно значителна, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Дневните температури значително ще се повишат и максималните ще са предимно между 10 и 15 градуса, в западните райони около река Дунав малко по-ниски. През нощта в западните райони на страната ще започнат валежи, които ще се усилват.

Над Черноморието ще има разкъсана, предимно значителна облачност – без валеж. През деня вятърът от юг ще се усили и ще бъде силен до бурен. Максималните температури ще са 13-16 градуса. Температурата на морската вода е 11-13 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, но ще се усилва и вечерта вече ще е 3-4 бала.

Над планините ще има значителна облачност и на места по високите части ще превали слаб сняг. През деня югозападният вятър ще се усили, ще е силен и бурен. Ще се затопли и максималната температура на 1 200 метра ще е около 7 градуса, на 2 000 метра – около 3 градуса.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега