Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Започна маркирането на Синята зона в Поморие

Започна маркирането на Синята зона в Поморие

Полагането на хоризонталната маркировка за Синята зона вече започна. Дейностите по маркирането се извършват в периода от 5 ч до около 11 ч на обяд и късно вечер, за да не се затруднява автомобилното движение и паркирането в града.

Полагането на хоризонталната маркировка за Синята зона вече започна. Дейностите по маркирането се извършват в периода от 5 ч до около 11 ч на обяд и късно вечер, за да не се затруднява автомобилното движение и паркирането в града.

Община Поморие умолява гражданите да се съобразяват с графика на дейностите по маркирането и там, където маркировката е започнала или предстои да бъде извършена, да не спират автомобили си. Ако се наложи преместване, но собственикът не може да бъде открит, за да не пречи на работата автомобилът ще бъде преместван с паяк в същия район, но не на наказателен паркинг.

Припомняме, че на последното си заседание ОбС взе решение за създаването на Синя зона и режим на платено паркиране. Синята зона ще функционира от 8 до 18 ч. и ще обхваща идеалния център, както и пред Общината и обществените сгради. Цената ще е 1 лв/час с максимално времетраене до четири часа. Заплащането ще се извършва с предварително закупен талон или чрез изпращане на SMS.

Юридически лица, еднолични търговци, собственици, ползватели и/или наематели на нежилищни имоти и граждани могат да ползват абонамент за платено паркиране в синя зона до две паркоместа на цена от 100 лв на автомобил. Желаещите подават заявление по образец, както и надлежни документи, удостоверяващи вписването на юридическите лица в търговския регистър и липса на задължения към Община Поморие, нотариален акт за собственост или договор за наем.

Собственици на МПС, живеещи по постоянен адрес на улици или площади с въведен режим за платено паркиране „Синя зона", могат да подадат заявление за издаване на стикер, с който ще имат право да паркират в тази зона в близост до постоянния си адрес, в квартала по прилежащите улици, а за живеещите на пешеходни зони – по пресечните улици.

Те заплащат месечна цена от 3,60 лв, а за всеки следващ автомобил – 7,20 лв. На територията на Община Поморие, в паркингите общинска собственост се осигуряват и определен брой места за безплатно паркиране на МПС, превозващи хора с увреждания.  В най-скоро време ще заработят и новите паркинги, извън Синята зона. Цената за паркиране на големия паркинг пред общината ще бъде 1 лв на час за престой до четири часа и 5 лв на денонощие. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега