Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Здравният министър спаси гражданин, колабирал преди среща с него

Здравният министър спаси гражданин, колабирал преди среща с него

Министърът подчерта, че не възприема случая като сензация и скромно посочи, че просто си е свършил работата.

Здравният министър спаси гражданин, колабирал преди среща с него. Това разказа самият проф. Николай Петров пред журналисти след откриването на Четвъртата годишна конференция "Иновации и добри практики в здравния сектор". След отправен репортерски въпрос, ръководителят на МЗ обясни, че е очаквал гражданин, жалбоподател, да го посети в 16:00 часа в понеделник. Когато се забавил, министърът потърсил информация при секретарката си и видял, че пред ведомството има паркирана линейка.

"Попитах какво става и ми казаха, че спасяват човек. Тогава слязох да видя какво се случва. Спешният екип трябва да бъде похвален – на 5-та минута след обаждането линейката беше пристигнала. Целият екип беше ангажиран – един обдишваше, друг правеше сърдечен масаж, трети оправяше системите и не можеха да тръгнат. Аз се намесих, за да им помогна, поех сърдечния масаж, за да можем да тръгнем към лечебно заведение", разказа проф. Петров.

По думите му, пациентът е бил в крайно тежко състояние, без сърдечна дейност. В шокова зала на ВМА той интубирал пациента, закачил го на апарат и оставил специалистите в здравното заведение да продължат. Министърът подчерта още, че не възприема случая като сензация и скромно посочи, че просто си е свършил работата. "За мен медиците са герои в мирно време. Моята молба към Вас е да пишете за добрите неща, хората имат нужда от доброто, разберете. Лошото убива", добави министърът в обръщението си към журналистите.

Междувременно, проф. Петров посочи и че вече има предложения на разчети относно проектобюджет 2018 за здравеопазване, които ще бъдат конкретно обсъдени с финансовия министър. Лечебните заведения, които са застрашени от фалит, ще бъдат поети от екип от юристи и финансисти, които ще поемат "ръчно управление", за да предотвратят затварянето им.

"В системата на здравеопазването е важно не просто да направим моментна снимка на сектора, но и да видим в каква посока и с какви средства искаме да развиваме здравната ни система. Подходът на Министерството на здравеопазването е търсене на максимално широка публична дискусия и консенсус относно провеждането на политиките", каза още здравният министър.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега