Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Изненада на Оскарите: Южнокорейският "Паразит" е филмът на 2019-а година

Изненада на Оскарите: Южнокорейският "Паразит" е филмът на 2019-а година

Продукцията бе номинирана в общо шест категории и спечели в четири от тях.

Тазгодишните награди Оскар ще останат в историята. За първи път международна продукция спечели най-голямата награда - тази за филм на годината. Статуетката отиде при южнокорейската лента "Паразит" на режисьора Пон Джун Хо.

"Паразит" проследява съдбата на бедно семейство, чиято цел е да си уреди позиция в богато домакинство. За целта членовете на фамилията се преструват на несвързани помежду си висококвалифицирани професионалисти.

Продукцията бе номинирана в общо шест категории и спечели в четири от тях. Освен за филм на годината, "Паразит" получи и призовете за режисура, за чуждоезичен филм и за оригинален сценарий.

Наградата за главна мъжка роля отиде при Хоакин Финикс за неговото изпълнение в "Жокера". Призът за главна женска роля пък отиде при Рене Зелуегер за превъплъщението й в легендарната Джуди Гарланд. Припомняме Ви, че и двамата взеха еквивалентните награди Златен глобус.

Статуетките за поддържаща мъжка и за поддържаща женска роля отидоха съответно при Брад Пит, за "Имало едно време в Холивуд", и Лора Дърн, за "Брачна история". Двамата отнесоха и Златните глобуси за същите изпълнения.

Литературната адаптация "Малки жени", по романа на Луиза Мей Алкот, взе награда за костюми, а "Жокерът" грабна приза за саундтрак и музикално оформление.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега