Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Минимум 1000 лева заплата искат младите безработни

Минимум 1000 лева заплата искат младите безработни

Минимум 1 000 лева работна заплата, служебен телефон, пари за дрехи и дори автомобил, гъвкаво работно време и повече почивки - такива са очакванията на младите хора, които търсят работа на пазара на труда в момента.

Минимум 1 000 лева работна заплата, служебен телефон, пари за дрехи и дори автомобил, гъвкаво работно време и повече почивки - такива са очакванията на младите хора, които търсят работа на пазара на труда в момента, предава Нова телевизия. Това показва проучване, проведено сред безработни до 29 години. Според бизнеса, обаче, всички тези изисквания са често нереалистични и донякъде са причината за високите стойности на младежката безработица у нас.

В момента без работа са около 42 000 млади хора до 29 години. Някои от тях в действителност срещат трудности да си намерят работа по специалността, но други просто имат твърде завишени изисквания. Повечето от тях биха започнали работа за минимум 700-800 лева и очакват повишение още в първите месеци. Малко от младежите са готови на компромис с възнаграждението, търпеливо очаквайки да натрупат стаж.

„Младите хора действително имат много високи очаквания от новото работно място. Семейната среда създава очаквания, които те се опитват да достигнат и определено очакват доста висока заплата, която преди 3-4 години – беше с около 30-40% по-ниска”, казва Надя Василева – мениджър в компания за подбор на персонал.

Бизнесът също гледа скептично към подобни възможности. „Не може очакванията на един стартиращ, дори млад специалист,  да бъдат над средната работна заплата за страната. Наистина има отрасли, за които са малко, но тези отрасли са много млади”, казва Даниела Симидчиева от Българска стопанска камара.

Сред причините за завишените очаквания е и фактът, че младежите сравняват заплатите у нас с тези в чужбина. Това кара и много от младите специалисти да напуснат страната ни, нетърпеливи да изкачат стълбицата на успеха у нас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега