Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Митничари откриха контрабандни цигари за 834 840 лева на борда на либерийски кораб

Митничари откриха контрабандни цигари за 834 840 лева на борда на либерийски кораб

Стоките били скрити в дървени дъски.

Контрабандни цигари на стойност 834 840 лв. задържа Окръжна прокуратура – Бургас. Акцизните стоки са открити в контейнер, превозван от кораб, акостирал в Бургаското пристанище по време на извършена проверка от стана на служители на Митница – Бургас.

Подробности по случая оповестиха пред медиите днес г-жа Йовита Григорова – Зам. административен ръководител – Зам. апелативен прокурор на Апелативна прокуратура - Бургас, г-н Георги Чинев – Адм. ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Бургас, г-н Юлиян Мирков – Заместник директор на Агенция „Митници“, г-н Георги Георгиев – Директор на Дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ и г-н Васил Инджов – Заместник началник на Митница – Бургас.

Г-н Чинев съобщи, че процесният контейнер е пристигнал на 01.08.2018 г. на Пристанище – Бургас от Русия. Корабът е плавал под либерийски флаг, а от вносната декларация било видно, че превозваният контейнер съдържа товар от иглолистен дървен материал (дъски шлифовани от бор). Контрабандните цигари били поставени в самите дъски, което било установен след проведена митническа проверка.

Прокурор Чинев добави, че са открити общо 111 312 кутии с цигари от марката NZ, които са с белоруски акцизен бандерол. Г-н Чинев каза още, че досъдебното производство, което се ръководи от Окръжна прокуратура – Бургас е за престъпление по чл. 242, ал. 1, б. „д“ от НК, което се наказва с „лишаване от свобода“ от 3 до 10 години и конфискация на контрабандните стоки.

По думите на Мирков, дървеният материал е проверен по метода „анализ на риска“. Служителите, които извършили проверката са забелязали, че стоката има необичайна плътност – била е много по-лека. Последвало е детайлно разглеждане с рентген, което потвърдило констатацията на служителите.

Мирков акцентира върху изключителната подготовка на престъпното деяние, изразяваща се в издълбаване на всяка една от дъските в дървения материал и поставянето на отделните кутии в отворите. Той похвали колегите си за изключително добре свършената работа при залавянето на контрабандната стока. По думите му цигарите са предназначени за българския пазар.

Г-жа Йовита Григорова подчерта, че причината за разкриване на тежкото умишлено престъпление е отличната координация между Апелативна и Окръжна прокуратура Бургас и Агенция „Митници“.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега