Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Най-тежките извънгабаритни товари бяха разтоварени на пристанището

Най-тежките извънгабаритни товари бяха разтоварени на пристанището

В началото на месеца на 2-ро корабно място на терминал „Изток” в Пристанище Бургас бяха разтоварени и обработени двата най-големи извънгабаритни колети преминавали през български порт.

В началото на месеца на 2-ро корабно място на терминал „Изток” в Пристанище Бургас бяха разтоварени и обработени двата най-големи извънгабаритни колети преминавали през български порт. Двата огромни реактора пристигнаха с моторния кораб „Jumbo Javelin”. Плавателният съд е дълъг 144 метра и гази около 8 метра.

Специализиран е за превоз на тежки извънгабаритни товари като за тази цел има инсталирани на борда си 2 крана с товароподемност от 800 тона. Общият товар на превозваната пратка е в размер на 3322 тона. Двата колета са със следните габарити:  

- реактор R-1001 с дължина 56,75м, ширина 8,39м, височина 6,83м и тегло 1 439 тона (без ремаркето);  

- реактор R-1002 с дължина 56,75м, ширина 6,17м, височина 6,83м и тегло 1 413 тона (без ремаркето).  

Първият реактор бе разтоварен със стойки с размери 8,39м., преместен в тила и поставен на специални стойки, а другият директно на пътно превозно средство, което също изчаква в тила да бъде транспортирано до рафинерията. За извършване на разтоварващата операцията бе необходимо и използване на два понтона за балансиране на кораба. 

Сложната логистична операция по обработката, съхранението и предстоящото преминаване на колетите изисква предварителна организация и координация, както и монтаж и демонтаж на системата от монитори –„RFID tag readers”, разположена на централния портал (КПП №1) в пристанището.

Уникалната операция по превозване на свръхтежките товари ще се осъществи на 7 и 15 септември сутринта. Извънгабаритните колети са предназначени за производство „Хидрокрекинг” на „ЛУКойл Нефтохим” АД.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега