Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Не даваш на бившия да вижда детето - вземат ти родителските права?

Не даваш на бившия да вижда детето - вземат ти родителските права?

Може ли родител да бъде лишен от родителски права, ако нарушава режима на личен контакт между детето и вече бившия съпруг/съпруга? Това е новото предложение на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас, съобщи председателят на браншовата организация Георги Дичев пред в-к "Монитор".

Може ли родител да бъде лишен от родителски права, ако нарушава режима на личен контакт между детето и вече бившия съпруг/съпруга? Това е новото предложение на Камарата на частните съдебни изпълнители у нас, съобщи председателят на браншовата организация Георги Дичев пред в-к "Монитор". Според него, има реален шанс подобни поправки да влязат в Семейния кодекс.

Другата идея на ЧСИ-тата е да се въведе и глоба. При нарушение на режима за личен контакт, отговорния родител да плаща между 100 и 400 лева. Според частните съдебни изпълнители този регламент би намалил драстично броя на делата за предаване на деца, които в момента наброяват над 100 годишно.

"Родителите трябва да разберат, че всеки един от тях има право на контакт с детето и отказът за среща трябва да има сериозни основания, например да е застрашен животът или здравето на непълнолетното лице", обясни Дичев. По думите му, представители на камарата вече са провели предварителни разговори с депутати, които са харесали предложението и са заявили готовност да внесат законопроект, с който да се въведе промяна в Семейния кодекс.

Ако идеята на ЧСИ-тата бъде приета, родител, който системно отказва да разрешава на бившия си съпруг да вижда детето може да остане и без родителски права, като за целта ще се образува бързо съдебно производство, на което магистратите да преценят дали има основателна причина за неспазването на режима за срещи между дете и родител или хлапето се използва от бившите съпрузи като отдушник на напрежението между тях. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега