Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Николов: Обмисляме по-драстични мерки срещу презастрояването

Николов: Обмисляме по-драстични мерки срещу презастрояването

Градоначалникът коментира, че заради бързата печалба от жилищното строителство компаниите са загърбили строителството на офис площи, които са от особено значение за града.

"Стремежът към презастрояване ни създава големи проблеми и в обмисляме по-драстични мерки за неговото ограничаване", заяви кметът на Бургас Димитър Николов в ефира на БНТ. Градоначалникът коментира, че заради бързата печалба от жилищното строителство компаниите са загърбили строителството на офис площи, които са от особено значение за града.

Инвестирането в бизнес центрове, освен самото строителство и ангажирането на работна ръка в него, създава и работни места в офисите, каза Николов. По думите му, Бургас е прекрасен град за живеене и за правене на бизнес. Нищо не му липсва, просто инвеститорите трябва да бъдат по-смели и по-упорити.

"Изграждането на влакова линия от градската гара до летището ще даде алтернатива на придвижването, защото това е най-натоварената отсечка през лятото заради усилено кацане на чартърите", обясни Николов. По повод проекта за морски център кметът подчерта, че през последните години вече има няколко подобни инициативи, които са част политиката на местната власт за отварянето на Бургас към водното пространство.

Подготвен е технически проект, за облекчаване на трафика по централната улица в града, който да щади околната среда, каза Николов и допълни, че дори и без европейско финансиране, той може да бъде реализиран, защото не е толкова мащабен.

"Европейските средства помагат да се решават проблеми. В момента очакваме да стартира и оперативната програма за Черно море. На 14 юли сме поканени в Констанца, където започва първото приемане на документи. Има няколко програми, които касаят развитието на градовете, ние ще бъде изключително активни", каза Димитър Николов.

Кметът очерта като проблем намирането на работна ръка. Това лято имало заведения, които нямало да отворят, заради липсата на персонал. Общината работела в тази насока - за стимулиране на младите хора да се квалифицират.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега